"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עופר וינטר בראיון: "הליכוד רוצה להקריס אותי? קודם שיקריסו את חמאס"

יו"ר "עמך ישראל" מסרב להתחבר לסמוטריץ' למרות הלחצים, ומתעקש: "אנחנו לא עובדים אצל אף אחד" • על תוכניתו לעידוד הגירה מעזה: "לפתוח להם את הדלתות" ולהוביל את ההגירה מרצון ממשרד הביטחון • על ועדת חקירה ל-7 באוקטובר: "חרפה לאומית" באשמת הקואליציה והאופוזיציה • וגם, עמדתו על אלימות המתיישבים בשומרון: "זו פשיעה, לא טרור"

| עודכן:
0השמעה
עופר וינטר , יהושע יוסף
עופר וינטר | צילום: יהושע יוסף

עופר וינטר נכנס למגרש הפוליטי בסערה. כמה ימים בלבד לפני סגירת הרשימות, הוא הכריז על הקמת מפלגת ״עמך ישראל״ בראשותו, סירב להתחבר למפלגות אחרות למרות לחצי ענק בימין - ומתכוון לרוץ עד הסוף.

בראיון ראשון אחרי סגירת הרשימות וינטר מסביר איך הוא מתכוון לקדם את ההגירה מרצון מעזה; חושף את משנתו המדינית והביטחונית - וגם מגיב לתיאוריות הקונספירציה של יאיר גולן.

המפלגה שלכם הייתה אמורה לקלוע לסנטימנט של ״להחליף את כל 120 חברי הכנסת״. אז איך זה שאתם לא על עשרה או חמישה עשר מנדטים בסקרים?

״אנחנו נמצאים על יותר מזה, ואת הצעירים קשה מאוד למדוד – שם אנחנו חזקים במיוחד. אנחנו השחקן היחיד שנמצא על המגרש וכולו חדש, וזה מפחיד את אלה שרוצים להזיז להם את השמנת. עד הרגע האחרון ניסו לפרק אותנו, הציעו לאנשים שלי שיריונים בכל מקומות אחרים – ובסוף הם בחרו להיות כאן ולא להיות שם״.

וינטר בהצהרה אנחנו לא סוגרים את הדלת לחיבורים - אבל רק עם אנשים חדשים, מי שלא נגוע ב-7 באוקטובר// משה בן שמחון

דיברת לא מעט על זה שאתה חלק מגוש הימין, ומצד שני שתדרוש חוק גיוס לפני הקמת הממשלה. איך זה מסתדר עם השותפים הקואליציוניים העתידיים שלך, ש״ס ויהדות התורה?

"עובדים עלינו, צד אחד אומר שהוא יגייס את כל החרדים, ואלא טוענים שהם לא יגייסו אף אחד. אני מתכוון להעביר חוק על מעמד המשרת, וחוק שיחייב את כולם להתייצב בבקו״ם ולהסדיר את המעמד מול צה״ל. מי שלא יסדיר את המעמד שלו לא יקבל שירותים ממדינת ישראל. אבל זה לא בא לבד: צריך לאפשר לבחור חרדי מסגרת מותאמת לשירות, כולל חטיבה חרדית שתארגן את היחידות עם הקפדה על כללי המצוות, אבל בשילוב מלא בכל החטיבות בצה״ל. זה אפשרי״.

דווקא נשמע לי שאתה שותף יותר טבעי של בנט וליברמן מאשר של ש״ס ויהדות התורה.

"אנחנו נשמח שמי שמגדיר את עצמו ימין יועיל בטובו, ויפסיק לצעוק מהיציע, ויצטרף לימין. אני לא פוסל אף אחד מלהצטרף לממשלה הבאה, אבל אנחנו לא עובדים אצל אף אחד״.

עופר וינטר ויוסף חדאד בערב השקת המפלגה "עמך ישראל" | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

העלו הרבה חששות שאתה עלול לשרוף קולות. למה לא להתחבר חיבור טכני עם סמוטריץ׳ ולשמור על גוש הימין?

״אז למה לא חיבור טכני עם כל מפלגה? אנחנו מביאים משהו אחר. המצביעים ברחו מסמוטריץ׳ ומהליכוד – ואנחנו יכולים להחזיר אותם הביתה. החיבור איתם היה יוצר אנטיגוניזם״.

מה חשבת על הקמפיין נגדך בליכוד? ח״כ אביחי בוארון אמר שיפעלו כדי להקריס אותך.

״אני מציע לליכוד שקודם יוכיחו שהם מסוגלים להקריס את חמאס, ואז את אחים שלהם״.

יש לך המון ביקורת על הממשלה הנוכחית, אבל בסוף אתה אומר שאתה רוצה ממשלה די דומה.

"אני צריך להיות שר ביטחון כדי להוביל את השינוי. עם מי אפשר לעשות את זה? עם מנסור עבאס? עם גדי איזנקוט? עם יאיר גולן? ברור שלא. אנחנו לא משקרים לציבור - אנחנו בימין״.

השקת את קמפיין הבחירות שלך בדרישה ״לעבור להכרעה״. מה זה אומר?

״עם ישראל צריך לבחור מי הוא רוצה שיהיה שר הביטחון הבא: עופר וינטר או יאיר גולן. אנחנו מדברים על שינוי תפיסה, מעבר ליוזמה מהקונספציה של הסדרה שהובילו פה הגנרלים. צריך לחזור לשנים הראשונות של המדינה, כשהכרעה הייתה רק כשהאויב על הברכיים ומתחנן לעצור״.

דיברת על כך שהפתרון לעזה הוא הגירה מרצון. אם אתה מחר בבוקר שר הביטחון - איך אתה מקדם דבר כזה?

״אנחנו לא מתנצלים ולא מתחלקים בבית שלנו עם אף אחד. מי שיש לו שאיפות לאומיות כאן - נלחם בו בכל הכוח. לא תהיה פה מדינה פלסטינית. אנחנו צריכים הסברה בינלאומית שתאפשר לנו את ההגירה, בין היתר עם יוסף חדאד שהוא כלי הסברתי...״

מחנה פליטים ברצועת עזה | צילום: AP

אתה חושב שאתה יכול לשכנע את העולם לתמוך בתוכנית כזו?

"אני חושב שאני יכול להסביר לעולם ולהגיד להם ׳חבר׳ה, תקשיבו טוב - גם אתם יודעים שזו הארץ שלנו, ושחמאס מחזיק את הפלסטינים בציפורניים. בכל העולם יש פליטים, סוריה, אוקראינה – אבל רק הפלסטינים צריך להישאר באסון שלהם? אנחנו צריכים לפתוח להם את הדלתות, ולאפשר להם לצאת החוצה״.

אבל אסד ופוטין נחשבים לפושעי מלחמה והכניסו את המדינה שלהם לבידוד. תעשה את זה גם במחיר של סנקציות?

"אפשר להוציא לפועל את ההגירה בצורה חכמה - ואני מתכוון שזה יקרה. בגלל זה אני אדרוש להוביל את סוגיית ההגירה בתוך משרד הביטחון״.

מה דעתך הפתרון הנכון ביהודה ושומרון? גם הגירה מרצון? סיפוח?

״הדבר הכי חשוב לעשות ביהודה ושומרון זה לפרז את הנשק בכל הרשות הפלסטינית. יש שם נשק לכיבוש ולמתקפה. זה השלב הראשון. בשלב השני חייבים לחתור למציאות שלא תוכל להיות בה מדינת פלסטינית, ולהפסיק עם המחשבה של הדרג הצבאי-מדיני שאם נשפר את תנאי המחייה שלהם הם יגיעו להסדרה. בשלב השלישי, צריך להחיל ריבונות בשטחי C ובשטחי B, ולתת לערים הפלסטיניות הגדולות לנהל את עצמן. אבל העיקר הוא משילות כדי למנוע את השבעה באוקטובר הבא, ולהמשיך לפתח ולבנות את ההתיישבות. פה יש לי הרבה הערכה למהפכה שסמוטריץ׳ ופיקוד המרכז עשו שם״.

פעילות כוחות צה"ל בשומרון | צילום: דובר צה"ל

אגב יהודה ושומרון – מה שקורה שם באירועי האלימות מצד המתיישבים, זה טרור בעיניך?

"צריך לטפל בחומרה באירועים קשים - אבל זו פשיעה, לא טרור, שלא מייצגת את האוכלוסייה שנמצאת ביהודה ושומרון, וזה פוגע בנו בעולם. עושים דה לגיטימציה בגלל מיעוט קטנטן, שההתיישבות מתנגדת לו״.

דיברנו פה לא מעט על יאיר גולן. אתה מכיר אותו טוב מהצבא. מה חשבת על כל תיאוריות הקונספירציה שהוצבו עליו?

"אני לא מקבל את כל הקונספירציות האלה. יאיר גולן ירד להילחם, כמוני וכמו חברים אחרים ברשימה. לכל מי שעשה את זה מגיעה הערכה עצומה. זה לא סותר את זה שיש לי מחלוקת אידאולוגית רחבה איתו, וגם על ההתבטאויות שלו שפוגעות במדינת ישראל עוד מאז שהוא היה סגן רמטכ״ל״.

יאיר גולן בהשקת קמפיין "הדמוקרטים" בכיכר רבין. "הערכה עצומה" | צילום: קוקו

מה חשבת על הסיפור שפורסם בהארץ, לפיו נתניהו קיבל לכאורה התראה ממוחמד בן זיאד על שבעה באוקטובר? היית מזכיר צבאי, אתה יודע איך דברים כאלה עובדים.

״בכל הדיסאינפורמציה שיש, אני יודע לאחל בעיקר לעם ישראל שדבר כזה לא קרה. אבל הדבר הכי חשוב כדי שנדע מה היה ואיך היה - זה להקים וועדת חקירה. העובדה שזה לא קרה במשך שלוש שנים היא חרפה לאומית, שאשמה בה גם הקואליציה וגם האופוזיציה. שתיהן לא רוצות שהיא תקום, שתיהן צריכות להיחקר. לא כל דבר חייב להפוך לויכוח פוליטי - אפשר למשל למצוא פתרון באמצעות מינוי בהצבעה חשאית בכנסת. העיקר להחזיר את האמון לעם ישראל״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר