"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יו"ר ועדת הבחירות: על רה"מ להסיר פרסומים שנחשדים כתעמולת בחירות אסורה
השופט נעם סולברג קבע כי יש להסיר מיידית פוסטים שפורסמו בחשבונות הרשמיים והאישיים של ראש הממשלה • ההחלטה התקבלה בעקבות עתירת "בוחרים בישראל" שלטענתם רה"מ קיים הערכת מצב ב זירתית עם פורום הפיקוד הבכיר של צה"ל ועשה בו שימוש כקמפיין פוליטי.
ראש הממשלה בהערכת מצב רב-זירתית. צילום: דובר צה"ל

יו"ר ועדת הבחירות: על רה"מ להסיר פרסומים שנחשדים כתעמולת בחירות אסורה

השופט נעם סולברג קבע כי יש להסיר מיידית פוסטים שפורסמו בחשבונות הרשמיים והאישיים של ראש הממשלה • ההחלטה התקבלה בעקבות עתירת "בוחרים בישראל" שלטענתם רה"מ קיים הערכת מצב ב זירתית עם פורום הפיקוד הבכיר של צה"ל ועשה בו שימוש כקמפיין פוליטי.

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בעקבות עתירה דחופה שהגישה "בוחרים בישראל", הורה היום (רביעי) יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופטנעם סולברג, על מתן צו ארעי להסרת פרסומים של ראש הממשלה, אשר על פי החשד מהווים תעמולת בחירות אסורה.

על פי החלטת השופט, יש להסיר באופן מיידי את הפרסומים שפורסמו הן בחשבונות הרשמיים של משרד ראש הממשלה והן בחשבונותיו האישיים של ראש הממשלה ברשתות החברתיות, לרבות חשבון הפייסבוק הפרטי שלו. הצו חל על כלל הפלטפורמות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בהערכת מצב רב-זירתית %2F%2F דובר צה"ל

העתירה הוגשה אתמול על ידי העמותה, באמצעות עו"ד רם פרדס ממשרדנשיץ ברנדס אמיר ושות'. לטענת העותרים, הפרסומים שפורסמו ביום שני האחרון מציגים את ראש הממשלה במהלךהערכת מצב רב-זירתיתעם פורום הפיקוד הבכיר של צה"ל, ובהם הוא מציג את עצמו כמי שעמד בלחצים, דחה עצות שגויות והוביל להשגת תוצאות.

בעתירה נטען כי אין מדובר בדיווח מוסדי ניטרלי, אלא במסר אישי בעל אופי פוליטי שמטרתו השפעה על ציבור הבוחרים, תוך שימוש בנכסי ציבור - בהם אתר ממשלתי, חשבונות רשמיים ותיעוד של דובר צה"ל במסגרת פעילות במתקן ביטחוני.

השופט סולברג ציין בהחלטתו כי מהירות הגשת העתירה, לצד אופיים של הפרסומים שעל פני הדברים עשויים להיחשב תעמולה אסורה, הצדיקו מתן צו מיידי להסרתם עד להכרעה בעתירה לגופה.

מהעמותה "בוחרים בישראל"נמסר: "הרשתות החברתיות היו במשך שנים מרחב פוליטי בלתי מפוקח, ופוליטיקאים למדו לנצל אותו לתעמולה אסורה. צו ארעי מהסוג שהוציאה היום הוועדה הינו צעד חשוב והכרחי להתמודדות עם התופעה הפסולה ולשמירה על בחירות הוגנות ושוויוניות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...