שר הביטחון מנסה להרגיע את המערכת הפוליטית החרדית. ישראל כ"ץ הצהיר היום (שני) בפני אחד מראשי יהדות התורה, הרב ברוך דוד פוברסקי, ראש ישיבת פוניבז' וחבר מועצת גדולי התורה, כי משבר הגיוס ייפתר בקרוב. הדברים נאמרו על רקע המתיחות הגוברת מול המפלגות החרדיות סביב סוגיית חובת הגיוס.
שר הביטחון ישראל כץ מבטיח לרב דוד פוברסקי שהפטור מגיוס לחרדים יסתדר בקרוב "אנחנו שלוחי מצוה"
— יואלי ברים yoeli brim (@yoeli_brim) June 15, 2026
צילום קובי ברסלר pic.twitter.com/s0O1rbxyOi
בתיעוד מהמפגש, אמר הרב פוברסקי לשר כ"ץ: "כל הזכות שלנו בארץ זה רק בזכות לומדי התורה. אם לומדים תורה - יהיה ביטחון". כ"ץ הגיב לדברים ואמר: "אנחנו שלוחי מצווה". במהלך המפגש, העיתונאי החרדי ישראל כהן שנכח במקום אמר לרב על כ"ץ כי "הוא עוזר לבני הישיבות כמה שיכול", ושר הביטחון הגיב: "אתם נותנים לי כוח. בעזרת השם הכל יסתדר".
צעיר חרדי עריק נעצר בצומת גילת // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
אלא שהבטחות לחוד ומציאות לחוד. ראשי מערכת הביטחון, ובראשם הרמטכ"ל אייל זמיר, כבר הזהירו לא פעם ממתווה הפטור מגיוס ומהצורך ההכרחי והדחוף בגיוס מאסיבי של החרדים. הפער הזה בין הבטחות שר הביטחון לאזהרות הצבא מגיע לנקודת רתיחה, כאשר ברקע הזעם ברחוב החרדי והחשש מהמשך מעצר העריקים דוחפים את ההנהגה החרדית להסלים את המחאה.
החרדים נערכים למחאות ענק
בכירים במפלגות דגל התורה ואגודת ישראל התכנסו אמש לתכנון צעד מחאה חסר תקדים נגד הגיוס בהשתתפות עשרות אלפי חרדים. על פי התוכנית המתגבשת, שיירות המוניות של רכבים יסעו ברחבי הארץ לכיוון הכלא הצבאי בליווי דגלים ומערכות הגברה, במטרה להאט את התנועה בכבישים ולמחות על מעצר עריקים חרדים. מנהיג הציבור הליטאי הרב הירש אישר את ההפגנה, ובמהלך מעורבים רבנים שכבר נתנו את הסכמתם הרשמית.
ההיערכות למפגן הכוח ההמוני מגיעה על רקע החשש הגובר ברחוב החרדי מהמשך מעצר העריקים, דבר שהוביל את ההנהגה הרוחנית והפוליטית לקדם את צעדי המחאה הקיצוניים כדי להבהיר לראשי הממשלה כי המשבר הנוכחי רחוק מפתרון. במקביל לתוכניות המאבק בשטח, הלחץ החרדי מתורגם כעת גם לצעדים פוליטיים דרמטיים בתוך הכנסת. בדגל התורה פנו רשמית ליו"ר הקואליציה בדרישה לקדם באופן מיידי הסכמות על מועד הבחירות, ולהציג כבר בימים הקרובים לוח זמנים מסודר וקשיח לפיזור הכנסת.
"אנחנו מעוניינים ללכת לבחירות בהסכמה, ולא להגיע למצב של שבירת כלים או משבר מיותר, אבל הציבור שלנו מצפה לוודאות", מסביר בכיר בדגל התורה בשיחה עם "היום". הגורם הוסיף כי הסיעה דורשת שוועדת הכנסת תתכנס בהקדם ותקבע את אחד מהמועדים המוסכמים עליהם לקיום הבחירות: ה-13, ה-20 או ה-27 באוקטובר, שכן אי אפשר להמשיך במצב של חוסר בהירות וחוסר החלטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו