רה״מ בנימין נתניהו רשם אתמול הישג פוליטי נאה, עורך דינו הפרטי, מיכאל ראבילו, ימונה לתפקיד מבקר המדינה הבא. אמנם זה היה בשיניים אחרי שני סיבובים ואמנם הוא נזקק לשיחות ״יישור״ של חלק מחברי הכנסת הסוררים, ואמנם הגיעה הוראה לתעד את ההצבעה, הוראה שאח״כ הוכחשה שהיא ניתנה אבל חברי הכנסת צייתו ונתניהו הצליח להחזיק את הקואליציה שלו ביחד אחרי עוד סיבוב מורט עצבים.
החרדים סיפקו את הסחורה, למרות כל האיומים ולמרות שביהדות התורה היו פעילים שעבדו עבור השופט בדימוס יוסף אלרון, ולמרות חוק הגיוס ז״ל - החרדים הצביעו לראבילו. זה קרה גם בגלל שח״כ מיכאל מלכיאלי מש״ס הסיר את מועמדתו לועדה לבחירת דיינים ובכך סלל את הדרך של נציג יהדות התורה, ח״כ יצחק גולדקנופף לשם אך לא רק, החרדים מקיימים כרגע הלכה למעשה את האמירה ללכת עם להרגיש בלי.
כלפי הבייס והרחוב החרדי הם עושים שרירים אבל בסופו של יום הם מיישרים קו עם הקואליציה ובעיקר עם נתניהו. אריה דרעי שמבין שמצביעיו נמצאים בימין לא יכול להסתכן באיבוד המנדטים שלו שמגיעים מהמסורתיים שיכולים ללכת לבן גביר ואל נתניהו ולכן הוא חייב להוכיח נאמנות, במבחן הראשון מינוי מבקר המדינה דרעי גפני וגולדקנופף עמדו.
האופוזיציה לא הצליחה לנצח אך לא בטוח שהיא הפסידה.
כמו בחוק המעונות כך גם בבחירת המבקר, בקרב הפוליטי האופוזיציה לא הצליחה לספק את התוצאה הרצויה מבחינתה אך המסר שהציבור יזכור הוא שבסופו של יום מי שאמור עכשיו לבדוק את פעולות הממשלה ואת פעולות גופי הציבור הוא עו״ד הפרטי של נתניהו שנבחר אחרי סאגה שלמה של הפרת הכלל של בחירות חשאיות.
ראבילו , עו״ד מוכשר וישר יצטרך לקנות את אמון הציבור. לפני שנבחר הוא חרש את הכנסת נפגש עם ח״כ גם מהאופוזיציה וכמובן מהקואליציה, ניסה לשכנע ולדבר אל ליבם, אבל עכשיו הוא יצטרך לשכנע את הציבור.
ההחלטה שלו להתמודד לתפקיד הרגיש, בתור עו״ד הפרטי של נתניהו ומי שמייצג אותו בבג״ץ בעתירות רגישות כמו הקמת ועדת חקירה ממלכתית, תדרוש ממנו את חובת ההוכחה. זה לא יהיה לו קל בין היתר בשל ההוראה שספק ניתנה על ידי הליכוד ספק לא לחברי הכנסת לתעד את עצמם מצביעים בעבורו.
ראבילו מכיר את הסעיף הראשון בחוק מבקר המדינה שקובע ש״מבקר המדינה ייבחר בידי הכנסת בהצבעה חשאית בישיבת הכנסת״ וגם הוא מבין שהחוק משנת 1958 לא דיבר על פלאפונים אבל תיעוד ההצבעה הופכת אותה מחשאית לפומבית, ולכן חובת ההוכחה תהיה עליו.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
>>מונדיאל 2026: לוח משחקים, תקצירים, שידורים וטבלאות<<
תקדים מסוכן מה שראינו אמש בכנסת הוא ניסוי כלים מסוכן להפרת הכלל שקבוע בחוק - בחירות חשאיות. ההוראה שניתנה או שנרמזה לחברי הכנסת של הליכוד לתעד את עצמם מצביעים למועמד מטעם רה״מ דורסת את הכלל הזה ברגל גסה ומעבר לסדר היום מבטיח לנו שגם בבחירות הכלליות יהיו כאלה שינסו להציץ מאחורי הפרגוד כדי לוודא שנצביע נכון, מי ששותק עכשיו שלא יתפלא שיד נעלמה תפגוש אותו בבחירות.
אלרון , בד״כ לא כותבים הרבה על המפסידים אבל שופט העליון בדימוס יוסף אלרון הוא דמות מעניינת אדם שנתן מזמנו וממרצו לחברה הישראלית. הוא ניסה להיבחר על ידי הליכוד דווקא ומי שדחף אותו היה ח״כ אלי דלל מהמפלגה, עם סיוע של כחלון. דלל בחר לא להצביע אתמול על המבקר וכך אלרון הפסיד בקרב הפוליטי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו