שלושה ימים לפני השבעת הממשלה, מפלגות מרצ ויש עתיד חתמו באופן סופי על הסכם קואליציוני ביניהם. מפלגתו של הורוביץ תקבל את תיקי הבריאות, שיתוף פעולה אזורי והגנת הסביבה.
יו"ר מרצ אמר: "זה הסכם היסטורי שכולל סעיפים תקדימיים רבים, מליבת האג'נדה שמרצ מובילה כבר שנים. ביום ראשון נחליף סוף סוף את השלטון ונעלה את המדינה על דרך הישר לטובת האזרחים כולם".
בהקדמה לסעיפי ההסכם נכתב כי הממשלה תאשר תקציב תוך זמן קצר וכן תתמקד בנושאים אזרחיים וכלכליים - שני דברים שיעמדו למבחן המציאות כבר בימיה הראשונים של הממשלה.
ההסכם המלא:
הסכם יש עתיד-מרצ נוסח סופי by Eli Barak on Scribd
סעיף 15, שלפיו המפלגות יפעלו בכל האמצעים הדרושים על מנת לקדם את זכויות הקהילה הגאה בישראל, הוא מעניין בבמיוחד כיוון שצפויה לו התנגדות בעיקר מכיוון מפלגת רע"מ.
מפלגתו של עבאס כבר הביעה את התנגדותה לקידום זכויות עבור הקהילה הגאה, כשהאמירה של ח"כ וואליד טהא ("לא נקדם חוק שקשור בסוטים האלה") זכורה היטב. עמדתם של מפלגת ימינה לא ברורה בשלב זה בנושא, אך לא מן הנמנע שגם הם לא יתלהבו לקדם חוקים אלה.
סעיף 16, שלפיו הצדדים מתחייבים להשתמש בכל הכלים כדי לקדם תחבורה ציבורית בשבת, גם כן עלול להתקל בקשיים, זאת מכיוון שלא מן הנמנע שמספר חברי כנסת במפלגות הימין יתנגדו לו.
סעיף 17 עשוי להתקל בקשיים דומים שכן לפיו ניתן לבטל את "חוק המרכולים".
על פי סעיף 9 בהסכם, צירוף של מפלגה נוספת לקואליציה יותנה באישור מפלגת מרצ. משמע, שאם המפלגות החרדיות, למשל, ירצו או יתבקשו להצטרף - מפלגתו של הורוביץ תתצטרך לתת את הסכמתה לכך.
חשוב לזכור, כי מבחינת הקואליציה המתגבשת, ההסכם החשוב ביותר לחתימה הוא בין מפלגות ימינה ויש עתיד, שזה צריך לתת את החותמת הסופית. כמו כן, הסכם הגג עם מפלגתו של בנט מאפשר להטיל וטו נגד חוקים כמו תחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו