נציב שירות המדינה, דניאל הרשקוביץ, בוועדת חוקה (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

הרשקוביץ פרש: ראבילו ואלרון נותרו במאבק על כסא המבקר - האם נתניהו "יושפל"?

פרישתו של נציב שירות המדינה מעמיקה את הדילמה של הקואליציה • ההצבעה ב-3 ביוני היא חשאית, וגורמים פוליטיים מעריכים כי חברי קואליציה, ובהם ח"כים מהמפלגות החרדיות, עלולים להצביע מאחורי הפרגוד לשופט אלרון - מועמד האופוזיציה

[object Object]

פרופ' דניאל הרשקוביץ', נציב שירות המדינה לשעבר, הודיע הבוקר (רביעי) על פרישתו מהמירוץ לתפקיד מבקר המדינה - ובכך הותיר את הזירה לעימות ישיר בין שני המועמדים הנותרים: שופט העליון בדימוס יוסף אלרון, הנתמך על ידי האופוזיציה, ועו"ד מיכאל ראבילו, מועמד הקואליציה ועורך דינו הפרטי לשעבר של ראש הממשלה.

המבקר אנגלמן אוזלת יד של הקבינט החברתי-כלכלי במילוי תפקידיו במהלך המלחמה

הרשקוביץ', ששמו עלה, כפי שפורסם לראשונה ב"היום" כמועמד שנועד למנוע פיצול קולות מביך לנתניהו, הודה לתומכיו מסיעות מכל חלקי הבית.

פרישתו דווקא מעמיקה את הדילמה של הקואליציה: ההצבעה ב-3 ביוני היא חשאית, וגורמים פוליטיים מעריכים כי חברי קואליציה, ובהם ח"כים מהמפלגות החרדיות, עלולים להצביע מאחורי הפרגוד לאלרון, מה שעלול להפוך לרגע השפלה פוליטית עבור נתניהו.

מימין: שופט העליון בדימוס יוסף אלרון ועו״ד מיכאל ראבילו, צילום: יונתן זינדל, אורן בן חקון

לאחר שהרשקוביץ' הודיע על פרישתו, פועלת הקואליציה ליישר שורות מאחורי ראבילו. אתמול משכו שישה חברי קואליציה את חתימות התמיכה שנתנו לאלרון, ביניהם חברי הכנסת צגה מלקו, אתי עטיה, אביחי בוארון, אכרם חסון, אלי דלל וששון גואטה - מה שהותיר אותו עם מחסור בחתימות הנדרשות להגשת מועמדותו.

אלא שמאחורי הקלעים התמונה מורכבת יותר: השרים לשעבר משה כחלון ואיילת שקד עושים לובי אינטנסיבי לטובת אלרון, והמפלגות החרדיות משמיעות קולות לפיהם הן עשויות לתמוך בו דווקא, בין היתר על רקע המשבר בקואליציה, ובמקרה של ש"ס גם משום שקשה לה להתנגד למועמד יוצא עדות המזרח.

ואולם, אף שאלרון איבד חתימות תמיכה פומביות מחברי קואליציה, הדבר לא בהכרח מונע את מועמדותו: החתימות הנדרשות להגשת המועמדות הן פרוצדורליות בלבד, והאופוזיציה צפויה לספק לו את עשר החתימות הדרושות ללא קושי.

ההצבעה עצמה, שתתקיים ב-3 ביוני, היא חשאית - ושם בדיוק טמון הסיכון עבור נתניהו: חברי קואליציה שמשכו את תמיכתם הפומבית יוכלו בהחלט להצביע לאלרון מאחורי הפרגוד, מבלי שאיש יידע.

באשר להרשקוביץ' עצמו, עתידו הציבורי עדיין לא ברור. בתו, המסייעת לו בהפצת הודעות הדוברות, השיבה שאינה יודעת האם בכוונתו לשוב לוועדה למינוי בכירים אד הוק כדי לשמוע את ההשלמות בעניין גופמן. הרשקוביץ' עצמו ציין בהודעתו כי ימשיך לשרת את המדינה "בתפקידים ציבוריים אחרים גם בעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...