"חרפה מוסרית": דיון מתקיים הבוקר (רביעי) בוועדת חוץ וביטחון, בנושא הארכת השירות הסדיר בצה״ל ל-36 חודשים (3 שנים).
בכיר אכ"א: הארכת השירות הסדיר תוסיף לצה"ל פחות משרתים מהיעד הראשון בגיוס חרדים
דיון על חוק הפטור מגיוס בוועדת חוץ וביטחון // ערוץ הכנסת
בתחילת הדיון, יו"ר הוועדה בועז ביסמוט הזכיר את המקרה שעורר מחלוקת לאחרונה, בו לוחם נשפט ל-30 ימי מחבוש לאחר שענד פאץ' עם הכיתוב "משיח" בעת פעילות מבצעית. ח"כ משה קינלי טור-פז אמר לביסמוט: "עוד מעט קוברים חייל ואתה מדבר על פאץ'?".
נציג צה"ל, תא"ל שי טייב בדיון: "ביחס לחוק הגיוס - לא הונחה בפני צה"ל טיוטה חדשה עם הדברים שהתייחסנו אליהם בעשרות הדיונים. אני אחזור ואגיד שהצורך הוא מבצעי מיידי - שצריך לפתור אותו בלי קשר למגזר כזה או אחר. ברור שהנוכחות של המגזר החרדי היא הכי נמוכה בצה"ל. הפערים הם בסדרי גודל של כ-12 אלף חיילים, מתוכם כ-6,000 לוחמים. אנחנו מתקדמים לעבר ינואר 2027 - שם ישתחררו כ-17 אלף חיילים. הפער יעמיק".
ח"כ טור-פז לביסמוט בדיון על חוק הפטור מגיוס: "עכשיו קוברים חייל ואתה מדבר על פאצ'ים של משיח?" // אילי זילברברג
"ביחס לעלייה בגיוס מתחילת המלחמה: טיפסנו ל-2,200 חיילים חרדים", הוסיף טייב. "אני יכול להגיד שבחציון הראשון ספרנו, על פי נתונים ממשרד החינוך כ-1,860. קצב גיוס החרדים עולה, המספרים עולים - בגלל שיש אנשים שרוצים להתגייס, בשל הסיבה שיש יותר מסלולים שמתאימים לחרדים ובגלל שחלק לא מבוטל רוצים להישמע מסנקציות של מעצר. יחד עם זאת זה, יש יותר אדוות של אי שיתוף פעולה מצד החרדים, מעריך שנגיע ל-80-90 אלף משתמטים בקרוב מאד".
"חרפה מוסרית"
"הצעת חוק הארכת השירות הסדיר ל-36 חודשים, לפני שממצים את פוטנציאל השירות של 100 אלף גברים משתמטים היא חרפה מוסרית", אמר ח"כ משה טור-פז (כחול לבן) לפני הדיון. "עם ישראל לא יסלח למי שיגדיל את העול על כתפי המשרתים לפני שירחיב משמעותית את שורות המשרתים!".
דיוני ועדת חוץ וביטחון להיום:
— Yael Ron Ben Moshe - יעל רון בן משה (@yael_ron) May 20, 2026
9:00 - פטור מגיוס למי שמצהיר שהוא תלמיד ישיבה.
10:00 - הארכת תקופת השירות בחצי שנה לחיילים בסדיר.
ככה עוסקים בביטחון? ככה מתקנים?
רק ממשלת אחדות ציונית ורחבה תוכל להעביר חוק גיוס אפקטיבי ולטפל בביטחון 🇮🇱
חברה בוועדת חוץ וביטחון, ח"כ יעל רון בן משה (כחול לבן): "דיוני ועדת חוץ וביטחון להיום: 9:00 - פטור מגיוס למי שמצהיר שהוא תלמיד ישיבה. 10:00 - הארכת תקופת השירות בחצי שנה לחיילים בסדיר. ככה עוסקים בביטחון? ככה מתקנים? רק ממשלת אחדות ציונית ורחבה תוכל להעביר חוק גיוס אפקטיבי ולטפל בביטחון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

















