"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

110 תמכו: הכנסת אישרה את הצעת חוק פיזור הכנסת בקריאה טרומית

בשלב זה עולים במערכת הפוליטית כמה תאריכים - אך נדמה שרק שניים מהם ריאליים: 1 בספטמבר, ו-27 באוקטובר • במפלגות החרדיות העלו גם את האפשרות לקיים את הבחירות ב-6 באוקטובר, כמעין "הטרלה" עוקצנית לנתניהו • אם הקואליציה תצליח למנוע את פיזורה עד ל-27 במאי היא תוכל לפזר את עצמה - ובכל זאת לקיים את הבחירות בתאריך המקורי

,עודכן
0השמעה
נתניהו במליאת הכנסת. צילום: אורן בן חקון

110 תמכו, 0 התנגדו:הכנסת אישה כעת (רביעי) את פיזורה בקריאה הטרומית, ובכך תחל רשמית את הליך הקדמת הבחירות.

שר האנרגיה, ח"כ אלי כהן: מעריך שהבחירות יתקיימו בספטמבר

ההצבעה צפויה להתקיים בשעות הצהריים המוקדמות, על שתי הצעות חוק לפיזור הכנסת שהונחו על שולחנה: האחת, של הקואליציה, והשנייה, של סיעות האופוזיציה.

ההערכה היא כי המפלגות החרדיות צפויות לתמוך בשתי ההצעות, כדי לא לאפשר לראש הממשלה נתניהו למשוך את הצעת הפיזור בהמשך ולסכל את הליך הקדמת הבחירות.

הצעת חוק פיזור הכנסת ה-25,צילום: אורן בן חקון

לאחר שתאושר ההצבעה הראשונה, בקריאה הטרומית, יעבור החוק להמשך טיפול בוועדת הכנסת ולקביעת תאריך הבחירות. בשלב זה עולים במערכת הפוליטית כמה תאריכים - אך נדמה שרק שניים מהם ריאליים: 1 בספטמבר, ו-27 באוקטובר.

ביחד. ננצח.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)May 20, 2026

התרחישים והתנאים

האפשרות לקיים את הבחירות ב-15 בספטמבר ירדה ככל הנראה מהפרק, כפי שפורסם ב״היום״ בשבוע שעבר, משום שהקרבה לראש השנה וליום הכיפורים מעלה בעיות לוגיסטיות קשות בארגון הבחירות עבור וועדת הבחירות המרכזית.

במפלגות החרדיות העלו גם את האפשרות לקיים את הבחירות ב-6 באוקטובר, כמעיין "הטרלה" עוקצנית לנתניהו (במטרה לקיים את הבחירות יום לפני ציון 3 שנים לטבח שבעה באוקטובר) - אך נדמה שהסיכויים לכך קלושים, שכן זה ידרוש תמיכה רחבה גם בקואליציה.

הולכים לקלפי בקרוב (ארכיון),צילום: לירון מולדובן

באשר ל-1 בספטמבר, במשרד החינוך הודיעו לא פעם שהם נערכים לקיום הבחירות ביום פתיחת הלימודים - ובמפלגות החרדיות היו רוצים לראות את הבחירות מתקיימות בתאריך זה משתי סיבות: האחת, רצון להציג הישג סמלי אל מול הכשלונות בהעברת חוק הפטור מגיוס - שליטה לכאורה על תאריך הבחירות; והשנייה - הקרבה לזמני הסליחות והימים הנוראיים, שיאפשרו ״להחזיר הביתה״ מצביעים מאוכזבים, בעיקר אלו המסורתיים של ש״ס שכועסים על תמיכתו של דרעי בהשתמטות ושוקלים להצביע במקום לעוצמה יהודית של בן גביר.

ועם זאת, כדי לקיים את הבחירות ב-1 בספטמבר הכנסת תצטרך לפזר את עצמה בהליך בזק, בתוך 10 ימים מהיום - שכן החוק דורש לפחות 90 יום מיום פיזור הכנסת ועד לקיום הבחירות בפועל.

היועמ"שית גלי בהרב מיארה. אם הקואליציה תפזר את עצמה בטווח חמישה חודשים לפני הבחירות, היא עשויה להצר את פעולות נתניהו,צילום: אורן בן חקון

ישנה גם אפשרות נוספת: בעוד כשבוע יצויינו בדיוק חמישה חודשים לפני תאריך הבחירות המקורי ב-27 באוקטובר. אם הקואליציה תצליח למנוע את פיזור הכנסת עד אז, היא תוכל לפזר את עצמה - ובכל זאת לקיים את הבחירות בתאריך המקורי.

ייתכן שנתניהו יבחר לנקוט בדרך זו: כך יזכה בכמעט חצי שנה של ממשלת מעבר, בלי ״הצרות״ של הכנסת. מאידך, המשמעות היא שהיועמ״שית עלולה להצר את פעולותיו, משום שישראל תכנס לתוך תקופת בחירות. התשובות, כך או כך, יינתנו בימים הקרובים - כשהאפשרות למערכה נוספת מול איראן עשויה לטרוף את הקלפים ולמנוע את פיזור הכנסת בכל זאת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר