דודי אמסלם, השר לשיתוף פעולה אזורי, שר במשרד המשפטים והשר המקשר בין הממשלה לכנסת, התייחס בכנס איגוד התאגידים העירוניים שנפתח באילת לסוגיית גיוס החרדים ולמינויים ביטחוניים.
אלמקייס בדיון על מינוי גופמן לראשות המוסד: "אני פה בשביל סוכני המוסד" // דוברות הרשות השופטת
ביחס לגיוס החרדים לצה"ל אמר אמסלם כי "כשאני בוחן את ההיסטוריה של העם היהודי, בלי תורה אין עם ישראל. כל מי שלומד תורה, לפי תפיסתי, הוא היהלום שבכתר. אני רואה בו תורם לא פחות מחייל שנלחם בעזה". עוד הוסיף כי "קשה מאוד ללמוד תורה מבוקר עד לילה. יש כאלה שמסוגלים, יש כאלה שמסוגלים חצי ויש כאלה שלא מסוגלים בכלל. לכן כל מי שיכול ללמוד תורה צריך להיות הכתר, לפחות שלי. אני מכבד אותו, אוהב אותו והלוואי והייתי יכול להחליף אותו".
בהמשך דבריו התייחס גם למינויים ביטחוניים ואמר: "מה שעשו לזיני וגופמן לא יסולח. הם מרשים לעצמם להשפיל את האנשים האלה ולעצור אותם ברחוב". לדבריו, "יש מיליוני אנשים כמוהם בארץ. חושבים שהם רבים עם ראש הממשלה ואיתי. נעשה את הרפורמה בכוח ובמוח".
אמסלם הוסיף כי "כל חיי שירתי בקרבי בשריון ובמילואים עד גיל 45. בתי לא מזמן עשתה 60 ימי מילואים בסוריה, ועדיין אני עומד על מה שאני אומר. הסיפור של החרדים - יש פה אנטישמיות לשמה, יש שקר עצום. הצבא נגרר אחרי כל הברר של השמאל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו