המתיחות סביב חוק הגיוס והאפשרות להקדמת הבחירות ממשיכה לטלטל את הקואליציה, אך משיחות שקיימתי הבוקר עם גורמים בסיעות החרדיות עולה תמונה מורכבת יותר מזו שמוצגת כלפי חוץ.
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני: "לא נתמוך בתקציב בלי העברת חוק הגיוס" // כיכר השבת
לפי הגורמים, בש"ס מעדיפים לדחות את קידום חוק הגיוס עד לאחר הבחירות. יו״ר המפלגה אריה דרעי רואה בעניין הזה עין בעין עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כאשר השניים מבינים כי הסוגיה עלולה להזיק להם אלקטורלית.
בסביבת נתניהו חוששים מזליגת קולות לליברמן ואייזנקוט בשל הביקורת הציבורית סביב הפטור מגיוס, בעוד שבש"ס חוששים מהתחזקות איתמר בן גביר בקרב מצביעים חרדים-מסורתיים, על רקע התחושה כי דרעי "לא סיפק תוצאה" בנושא חוק הגיוס.
אצל החרדים האשכנזים התמונה מורכבת יותר. בדגל התורה ממתינים להכרעת הרבנים, אך במפלגה מעוניינים לקדם חוק גיוס, גם בשל הלחץ מצד הבייס וגם בשל דרישת ההנהגה הרוחנית.
מנגד, באגודת ישראל תוקפים את דגל התורה וטוענים כי מדובר ב"שרירים ומשחקי כוח", וכי בפועל אין שינוי אמיתי במצב. "אין חוק גיוס ולכן אין סיבה כרגע למפגני כוח", אמרו גורמים במפלגה.
שר בכיר בממשלה ששוחח הבוקר עם "היום, העריך כי החרדים האשכנזים יעדיפו להימנע מבחירות מוקדמות לפני המועד המקורי. לדבריו, מעבר לממשלת מעבר יוביל להקפאת תקציבים והעברות כספים שטרם אושרו בוועדת הכספים, מצב שעלול לפגוע משמעותית במוסדות ובאינטרסים החרדיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו