"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ח"כ מלינובסקי נגד בן גביר: "הקשר היחיד בינך לחוק הנוחבות, זה העוגה"

אחרי שחוק הנוחבות אושר, ח"כ מלינובסקי סוגרת חשבון עם השר לביטחון לאומי • ברקע: מלינובסקי לא רצתה קשר לחוק של בן גביר וזה מנגד רצה שהחוק של מחבלי הנוחבה יפנה לחוק שלו - חוק עונש מוות למחבלים • ביום ראשון נערכה פגישה מכרעת בכנסת כדי לקבל את תמיכת השר לאחר שאיים במשבר קואליציוני לו דרישותיו לא יתקבלו

,עודכן
0השמעה
ח"כ יוליה מלינובסקי. צילום: אורן בן חקון

יום לאחר שחוק העמדת מחבלי 7 באוקטובר לדין עבר בכנסת ברוב של 93 ח"כים ללא מתנגד אחד, יצאה יוזמת החוק ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) למתקפה ישירה על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "יש כאלו שעובדים ומחוקקים ויש כאלו שרק מדברים ועושים פסטיבלים וספינים. הקשר היחיד בין איתמר בן גביר לעונש מוות זו עוגה - וגם היא כבר איננה".

הדברים נאמרו על רקע מחלוקת שנשמרה בסוד עד לאחר אישור החוק: בן גביר דרש שהחוק החדש יפנה לחוק עונש מוות למחבלים שקידם הוא עצמו, ואיים במשבר קואליציוני - עד שנערכה ביום ראשון, שעות בודדות לפני מסיבת העיתונאים של יוזמי החוק, פגישה מכרעת בכנסת שבה הוסדרה העניין.

ח"כ מלינובסקי נגד בן גביר: "הקשר היחיד בינך לחוק המוות למחבלים, זה העוגה" //ללא קרדיט

הקשר בין חוק עונש מוות למחבלים שאותו העביר בן גביר לבין החוק העמדה לדין של מחבלי הנוחבה היה אופן ההוצאה להורג של המחבלים.

בנקודה הזאת התגלעה המחלוקת - ח״כ יוליה מילינובסקי לא רצתה קשר לחוק של בן גביר ולכן היא הכניסה תקנות לחוק מחבלי הנוחבה. מנגד השר בן גביר רצה שהחוק של מחבלי הנוח׳בה יפנה לחוק שלו - חוק עונש מוות למחבלים.

ל"היום" נודע כי עד לסגירת החוק להעמדה לדין של מחבלי הנוחבה היו מחלוקות בין יוזמי החוק לבין השר בן גביר. ביום ראשון נערכה פגישה מכרעת בכנסת כדי לקבל את תמיכתו של השר בן גביר בחוק שאיים במשבר קואליציוני לו דרישותיו לא יתקבלו. הפגישה נערכה שעות בודדות לפני מסיבת העיתונאים המשתוצפת ליוזמי החוק והיא נשמרה בסוד עד אמש.

מנגד בן גביר טען שהחוק של מלינובסקי לוין ורוטמן הפקיע את שיקול הדעת של המחוקק והעביר אותו לייעוץ המשפטי. בחוק של בן גביר נקבע "ביצוע על השעון". אין מקום לפרשנות - 90 יום וגזר הדין מבוצע, וכן ניתוק מהיועמ"שית: הביצוע עובר לידי שב"ס (המומחים בשטח), בלי להמתין לאישור או לתקנות של היועצת המשפטית.

מחבלי נוחבה במתקן הכליאה ניצן,צילום: מיכה בריקמן

כאמור,הכנסת אישרה אתמול בקריאה שנייה ושלישיתאת חוק העמדה לדין של מחבלי טבח 7 באוקטובר, ברוב נדיר של 93 ח"כים ללא מתנגד אחד. לפי החוק, יוקם טריבונל ייעודי שידון במחבלי הטבח ובמי שהחזיקו חטופים בשבי. המשפטים יתנהלו בירושלים, יהיו פומביים וישודרו לציבור. עונש המקסימום הקבוע בחוק הוא מוות. בנוסף אושרה הסתייגות של רוטמן ומלינובסקי הקובעת כי מחבלים שיישפטו תחתיו לא ישוחררו לעולם - גם לא במסגרת עסקאות עתידיות להחזרת שבויים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר