משיאי המשואות ביום העצמאות הקרוב הגיעו הבוקר (ב׳) לטקס קבלת הפנים המסורתי בכנסת, לקראת טקס הדלקת המשואות שייערך מחר בערב בהר הרצל. מבין 14 המשיאים, רק 5 הגיעו - לאחר שהחזרה הגנרלית לטקס שנערכה אמש הסתיימה בשעה מאוחרת.
שרת התחבורה מירי רגב, הממונה על טקס המשואות (זו השנה ה-10 ברציפות, מלבד השנה בה כיהנה ממשלת בנט), אמרה בתחילת קבלת הפנים כי: ״טקס המשואות הוא לא ימין ולא שמאל. הפאזל של החברה הישראלית שצריך להרכיב בבחירת המדליקים מורכב - אבל בעשור שאני מנהלת אותו הוא יוצא טוב״, אמרה רגב.
״שאלו אותי מדוע אני נותנת משואה לטבח (אסף גרניט; א.ז) - אין משהו שמנחם יותר מאוכל, מחבר יותר מאוכל, וכל הזמן מתחדש - כי גם באוכל יש אומנות. תמיד יש על השולחן אוכל מערבי, אוכל מזרחי, ואסף מביא לנו הרבה כבוד בעולם״, אמרה רגב.
גם יו״ר הכנסת, אמיר אוחנה, בירך את המשיאים - ואמר למתאם השבויים והנעדרים, גל הירש, שעל בחירתו להדליק משואה פורסם לראשונה ב״היום״, כי הוא ״מגיע לפה לכנסת כל כך הרבה, ששקלנו כבר לגבות ארנונה״.
גם הרב אברהם זרביב, מפעיל דחפור ה-D9 בעזה, שהבחירה בו עוררה מחלוקת בשל קריאתו לזרוע הרס רב ברצועה, בורך על ידי רגב ואוחנה, שאמר לזרביב: ״מי שלא יודע, הוא גם שיפוצניק. תשאלו בעזה״. ואילו השרה רגב אמרה: "כשהודעתי לרב זרביב על הזכייה הוא היה בלבנון - שאלתי אותו אתה לפני או אחרי הריסה".
הרב זרביב: "אני מפעיל D-9 של צה"ל, לא נהג טרקטור" // קרדיט: אילי זילברברג
הרב זרביב עצמו אמר בראיון ל״היום״ כי הוא ״מרחם על המבקרים שהתנגדו לבחירה בו למשיא משואה - כי הם לא מסתכלים על הטוב בעם ישראל". עוד הוסיף הרב: "אין לי D-9 בחצר, קיבלתי אותו מצה"ל. יש אלוף, יש מפקד אוגדה. הפעולה שלי הצילה אלפי חיילים והכריעה את המלחמה. אני לא נהג טרקטור, אני מפעיל D-9 של צבא ההגנה לישראל - לתפארת מדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו