"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרישה או איחוד? גנץ: "לא אתן לקולות ללכת לאיבוד"

יו"ר המחנה הממלכתי אמר כי בכוונתו להמשיך אך הדגיש שלא יאפשר "שריפת קולות" • הדברים נאמרו על רקע האפשרות שלא יעבור את אחוז החסימה • מוקדם יותר התעמת עם יאיר לפיד בקרב פומבי ברשתות

,עודכן
0השמעה
ח"כ בני גנץ במליאת הכנסת. צילום: אורן בן חקון

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ רמז הערב (שישי) כי לא יאפשר מצב שבו קולות מצביעיו "יילכו לאיבוד". בראיון לתוכנית של אופירה אוחנה וסרי בערוץ 12 אמר: "אני ממשיך, אבל אני מספיק אחראי לוודא שמי שנותן לי את הקול שלו - זה לא יילך לאיבוד".

גנץ לשאלת "היום": ״לא נעלבתי שלא הייתי בהצעת האיחוד עם איזנקוט - אבל לא פוסל איחודים״ // ללא קרדיט

דבריו של גנץ נאמרו בתשובה לשאלות על עתידו הפוליטי והאפשרות שמפלגתו לא תעבור את אחוז החסימה. אף שהבהיר כי בכוונתו להמשיך, האמירה על אחריות למניעת "שריפת קולות" נתפסה כרמז לכך שלא יתמודד בכל מחיר אם יראה סכנה אלקטורלית ממשית.

ברקע,סקר שפורסם ב"היום"הצביע על כך שכחול לבן זוכה ל-2.9% מהקולות בלבד - מתחת לאחוז החסימה. הנתון מצטרף למגמה בסקרים בתקופה האחרונה שמצביעה על היחלשות המפלגה.

מוקדם יותר היום התפתחעימות פומבי חריף בין גנץ ליו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, שהמחיש את המתח הגובר בתוך גוש המרכז-שמאל. לפיד האשים כי "הצלת את הממשלה של נתניהו ברגע היחיד שהיה אפשר להפיל אותה", וטען כי מפלגתו היא היחידה שלא ויתרה ונשארה "על המגרש".

גנץ ולפיד (ארכיון),צילום: יונתן זינדל/פלאש90

גנץ השיב כי בזמן ש"ילדים, נשים וקשישים נטבחים, נאנסים ונחטפים - צריך להתאחד ולא לחשוב על פוליטיקה קטנה", ואף עקץ את לפיד בטענה כי העדיף "לשבת בבית כשכולנו יצאנו להגן על עם ישראל". העימות בין השניים מחדד את המאבק על הנהגת האופוזיציה ואת הפיצול הפוליטי בתוך המחנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר