"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הצהרת המנהיג החרדי גרמה לסערה פוליטית: "איש קטן ושפל, חצוף"
הרב לנדו פרסם הודעה נגד גיוס חרדים לצבא וחבר הכנסת אלעזר שטרן יצא נגדו: "העסקנים החרדים - לנדאו ושות׳ רק ניסו למשוך זמן ולקבל עוד כסף" • יו"ר דגל התורה משה גפני תקף את שטרן: "אין לך שום ערך של לימוד תורה ושל גדולי תורה" • ח"כ יעקב אשר: "של נעליך מעל רגליך ‏כשאתה מדבר על שריד לדור דיעה, ענק שבענקים"
הרב לנדו: “שום דבר לא דוחה תלמוד תורה”. צילום: // מערכת מנחת דבר

הצהרת המנהיג החרדי גרמה לסערה פוליטית: "איש קטן ושפל, חצוף"

הרב לנדו פרסם הודעה נגד גיוס חרדים לצבא וחבר הכנסת אלעזר שטרן יצא נגדו: "העסקנים החרדים - לנדאו ושות׳ רק ניסו למשוך זמן ולקבל עוד כסף" • יו"ר דגל התורה משה גפני תקף את שטרן: "אין לך שום ערך של לימוד תורה ושל גדולי תורה" • ח"כ יעקב אשר: "של נעליך מעל רגליך ‏כשאתה מדבר על שריד לדור דיעה, ענק שבענקים"

יעקב הרשקוביץ
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הרב לנדו, מנהיג הציבור הליטאי פרסם הערב (רביעי)הודעה נגד גיוס החרדים לצה"ל בכל תנאי שהוא.חבר הכנסת ממפלגת "יש עתיד", אלעזר שטרן פרסם ציוץ ברשת X נגד לנדו: "העסקנים החרדים - לנדאו ושות׳ רק ניסו למשוך זמן ולקבל עוד כסף, כסף, כסף. בזמן מלחמה, על גבם של הלוחמים והנופלים".

אלעזר שטרן נגד הרב לנדו, צילום: צילום מסך, רשת X

עוד כתב שטרן: "אחינו החרדים בחרו לאטום את אוזניהם ובעיקר את ליבם". בתגובה לציוץ, יו"ר דגל התורה משה גפני הגיב: "אתה איש חצוף אין לך שום ערך של לימוד תורה ושל גדולי תורה. ממציא המצאות כמו שכל אפיקורס מצוי ממציא ואינך ראוי לתגובה".

גם חבר הכנסת יעקב אשר הגיב לשטרן בציוץ משלו: "של נעליך מעל רגליך! ‏כשאתה מדבר על שריד לדור דיעה, ענק שבענקים, מרן רה״י הגר״ד לנדו שליט״א ‏איש קטן ושפל כמוך לא יכול להיות אפילו עפר לרגליו!".

בדבריו, הרב לנדו הציג קו תקיף וברור נגד גיוס בני ישיבות, והצהיר באופן חד-משמעי: "אפילו אברך אחד, אפילו בן ישיבה אחד, לא ילך לצבא - לא בצורה כזו ולא בצורה אחרת". הגר"ד לנדו תיאר את מעצר האברך כ"רדיפה של עולם התורה" וטען כי מדובר בצעד חמור שנעשה אך ורק בשל רצונו ללמוד תורה. לדבריו, הציבור החרדי רואה בכך פגיעה ישירה בלומדי התורה ובמוסדות הישיבות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...