נתניהו בוועדת חוץ וביטחון. צילום: אורן בן חקון

נתניהו: "היה כשל מודיעיני ב-7.10, אבל לא הייתה בגידה"

ראש הממשלה התייחס בוועדת החוץ והביטחון לתיאוריית הקונספירציה על פעולה פנימית ב-7 באוקטובר • לפני כן הסיט את הדיון לבנט ואיזנקוט - וחברי יש עתיד יצאו מהאולם בכעס

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום לראשונה לתיאוריית הקונספירציה על פעולה פנימית בשביעי לעשירי, כשאמר במהלך הדיון בוועדת חוץ וביטחון: "היה כשל מודיעיני אבל לא הייתה בגידה".

דבריו של נתניהו הגיעו לאחר שהוא 
הציג את כל ההוכחות מבחינתו לכישלון של המערכת הביטחונית בשבת השחורה. חבר הכנסת חילי טרופר שאל את נתניהו האם הוא מאמין בתיאוריות הקונספירציה ובכך שהיתה בגידה מבפנים ועל כך השיב לו נתניהו כי "לא הייתה בגידה".

בשעות הצהריים עינב צנגאוקר צייצה בתגובה לדבריו של ראש הממשלה: "נתניהו ממשיך לברוח מאחריותו למחדל השבעה באוקטובר בשיטה הקבועה: הפצת שקרים, זריקת בוץ על אחרים ושכתוב ההיסטוריה. אנחנו לא ניתן לזה לקרות. המעגל ייסגר רק כשכל מי שהיו עם יד על ההגה בשבעה באוקטובר ייעלמו מחיינו, ועם ישראל ידאג שזה יקרה בקרוב. התיקון עלינו".

לפני הדברים של נתניהו, הדיון בוועדת חוץ וביטחון על הזירות הביטחוניות שאיתן ישראל מתמודדת הפך לפארסה, כאשר שעתיים לאחר תחילתו החל רה"מ להקריא ציטוטים המיוחסים לנפתלי בנט וגדי איזנקוט ומהם ניתן להבין לכאורה שגם השניים סברו שאין חשש להתלקחות מרצועת עזה לפני ה-7.10.

בשלב מסוים ח"כ אלעזר שטרן קטע את הדיון וביקש מרה"מ להיצמד למסגרת הדיון. יו"ר הוועדה ח"כ בועז ביסמוט החליט להוציא את שטרן אך נתניהו אמר לו להישאר. למרות זאת - שטרן וחבר הכנסת מאיר כהן החליטו לצאת מהאולם.

ממפלגת יש עתיד נמסר: "חברי יש עתיד בוועדת החוץ והביטחון לא ישתתפו בקרקס התקשורתי של רה״מ, שנועד לברוח מחקר האמת על אסון ה־7 באוקטובר ולהפוך את הוועדה למופע יח״צ ריק. נתניהו הגיע עם מסרים מוכנים מראש לשכתו, בניסיון נואש להנדס תודעה ולשכתב היסטוריה, אך שום ספין לא יטשטש את הכישלון: 2,000 ישראלים נרצחו, יישובים נכבשו, ילדים נשרפו ואזרחים נחטפו במשמרת שלו".

עוד נמסר מהמפלגה: "חברי הסיעה ימשיכו להיאבק נגד ממשלתו הכושלת על מנת שמחדל כזה לא יקרה שוב".

הרמטכ״ל לשעבר גדי איזנקוט, ראש מפלגת "ישר!", הגיב גם הוא לדברי נתניהו: "ראש הממשלה, נראה שהזיכרון שלך סלקטיבי:
1. בשבעה באוקטובר אתה היית ראש הממשלה, אני הייתי חמש שנים אחרי סיום תפקידי כרמטכ״ל.
2. באוקטובר 2023 הצבענו יחד על ההחלטה להשמיד את שלטון חמאס, אני עזבתי את הקבינט ביוני 2024 כי סירבת לקדם את השמדתו. אתה עדיין נכשל במשימה הזו.
3. אתה בורח מהקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחשוף את הפרוטוקולים המלאים ולא את החלקים הסלקטיביים שלך, אני אלחם על הקמת ועדה כזו ואהיה הראשון לעמוד בפניה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...