בתמיכת נתניהו: זה המנכ"ל החדש של הרשות שאחראית על כטריליון שקלים

עידן מועלם מונה לממלא מקום מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל לאחר סיכום עם ראש הממשלה וחתימת שר הבינוי והשיכון חיים כץ • מועלם ייכנס לתפקידו באופן מיידי • בימים הקרובים צפוי להתפרסם מכרז למינוי מנכ"ל קבוע לרשות

רשות מקרקעי ישראל. צילום: אורן בן חקון

עידן מועלם מונה היום (רביעי) לממלא מקום מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, לאחר ששר הבינוי והשיכון חיים כץ חתם על כתב המינוי, בהמשך לסיכום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מועלם נכנס לתפקידו באופן מיידי.

חיים כץ: "'נכנסתי למשרד השיכון ומצאתי משרד לא פעיל" (ארכיון) // מתוך הפודקאסט "בקריאה ראשונה"

המינוי מגיע כשבוע לאחר שנודע ל"היום" כי כץ פנה לנציב שירות המדינה בבקשה למנות את מועלם לתפקיד הזמני, על רקע סיום כהונתו של ינקי קווינט כמנהל הרשות והצורך למנוע מצב שבו תיוותר רשות מקרקעי ישראל ללא הנהלה פעילה בתקופת הביניים.

לפי הפנייה המקורית לנציבות, המינוי נועד לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים בלבד, ואינו מאפשר למועלם להתמודד על התפקיד הקבוע. כץ נימק את הדחיפות בצורך להבטיח רציפות תפקודית ברשות, שלה תפקיד מרכזי בשוק הדיור, ובראשם שחרור קרקעות לבנייה והשפעה על היצע הדיור ומחירי הנדל"ן.

השר חיים כץ, צילום: ליאור מזרחי

בהודעה על המינוי מסר שר הבינוי והשיכון חיים כץ כי "עידן מועלם מביא עמו ניסיון ניהולי בכיר ורלוונטי שיבטיח רציפות תפקודית מלאה ויאפשר לשמר יציבות בתהליכים קריטיים לשוק הדיור". לדבריו, "בימים אלו העבודה המקצועית הנדרשת להוצאת מכרז למנהל קבוע מגיעה לסיומה, ובהתאם נפעל להשלמת המינוי בהקדם".

מועלם משמש במקביל כיו"ר רשות התחבורה הציבורית, שבימים האחרונים התקבלה החלטת ממשלה להפוך אותה לרשות עצמאית, האחראית על ניהול התחבורה הציבורית בישראל ולקידום פרויקטים רחבי היקף, בהיקף תקציבי של עשרות מיליארדי שקלים.

נכנס לתפקיד ממלא מקום מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל. עידן מועלם, צילום: אלי אבני

רשות מקרקעי ישראל מחזיקה בכ-90% מקרקעות המדינה, ומנהלת נכסים בשווי של מאות מיליארדי שקלים ואף מעבר לכך. בימים הקרובים צפוי להתפרסם מכרז לאיתור מנהל קבוע לרשות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר