"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חרם החרדים או הפחד מהפריימריז: הסיבות למשיכת "חוק אובר"
באופן רשמי טענו במשרד התחבורה כי הצעת חוק הסעים שיתופיים לא תעלה להצבעה בשל הבעיות עם הסיעות החרדיות • גורמים במשרד התחבורה הסבירו כי זה נובע גם מחששה של השרה מפני נקמת נהגי המוניות בבחירות המקדימות בליכוד
מירי רגב. צילום: יוסי זליגר

חרם החרדים או הפחד מהפריימריז: הסיבות למשיכת "חוק אובר"

באופן רשמי טענו במשרד התחבורה כי הצעת חוק הסעים שיתופיים לא תעלה להצבעה בשל הבעיות עם הסיעות החרדיות • גורמים במשרד התחבורה הסבירו כי זה נובע גם מחששה של השרה מפני נקמת נהגי המוניות בבחירות המקדימות בליכוד

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הקואליציה משכה אמש (שלישי) מסדר יומה של המליאה את ההצבעה על הצעת חוק "אובר", שמתירה הסעים שיתופיים בתשלום. מה הסיבה? תלוי את מי שואלים.

במשרד התחבורה אומרים שהמשרד לא נסוג מהחוק, אולם ההצעה הוסרה מסדר היום בשל איום הסיעות החרדיות להצביע נגדו, וזאת בשל העיכוב באישור חוק הפטור מגיוס.

שרת התחבורה מירי רגב בנסיעת טסט עם חייל| עמוד הפייסבוק של מירי רגב

העמדה הרשמית של משרד התחבורה מתכתבת פחות עם טענות שהשמיעו גורמים אחרים שסיפרו ל"היום" כי שרת התחבורה, מירי רגב, חוששת מתגובת נהגי המוניות, כל זאת בתקופה רגישה מבחינתה לפני הפריימיריז לרשימת הליכוד לכנסת.

גורמים לא רשמיים במשרד התחבורה הוסיפו כי נהגי המוניות נחשבים לקבוצת לחץ משמעותית בתוך הליכוד ומאחר שראש הממשלה פועל לשיריון אנשים ברשימה לקראת הבחירות הקרובות, הרי שלקבוצות לחץ מסוגם של נהגי המוניות יהיה תפקיד מכריע במיקומה של רגב ברשימה בבחירות הקרובות.

מוניות בישראל,צילום: יוסי זליגר

מה עומד מאחורי התנגדות הנהגים

כאן המקום לציין שהחוק נתקל בהתנגדות משמעותית של נהגי המוניות שחוששים שהחוק יותיר אותם ללא נוסעים, והאיגוד המייצג אותם אף איים באופן מפורש כי לא יצביע עבור רגב בפריימריז. נהגי המוניות טוענים שאובר לא מתכוונת להיכנס לישראל בקרוב והחוק נועד להכשיר את תופעת הדרייברים, שזה למעשה נהגים שמסיעים נוסעים בתשלום, אולם הם לא מוניות ולא פועלים תחת התקינה שחלה על מוניות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו