"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אושר בקריאה ראשונה: חוק להעמדת מחבלי הנוחבה לדין - כולל עונש מוות

ברוב של 19 ח״כים וללא מתנגדים אושרה הצעת החוק שתסדיר ערכאה שיפוטית מיוחדת למחבלי טבח 7 באוקטובר • החוק קובע סמכויות נרחבות, הליכים ייחודיים ומונע שחרור בעסקאות עתידיות

,עודכן
0השמעה
אושרה בקריאה ראשונה: חוק להעמדת מחבלי הנוחבה לדין. צילום: דוברות שב"ס

מליאת הכנסת אישרה הלילה (בין שני לשלישי) בקריאה ראשונה את הצעת החוק להעמדתם לדין של מחבלי הנוח׳בה ומשתתפי טבח 7 באוקטובר. ההצעה עברה ברוב של 19 ח״כים, ללא מתנגדים, ותסדיר לראשונה מסגרת משפטית ייעודית להעמדה לדין של מחבלי חמאס ושותפיהם שביצעו את מעשי הזוועה.

מחבלים ב-7 באוקטובר,צילום: רשתות ערביות

בהודעה משותפת לסגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין, ליו״ר ועדת החוקה חוק ומשפט ח״כ שמחה רוטמן ולח״כ יוליה מלינובסקי, נמסר כי מטרת החוק היא לאפשר בירור משפטי מקיף של הפשעים, תוך התאמת ההליך למורכבות הראייתית ולהיקף המעשים.

על פי הצעת החוק, תוקם ערכאה שיפוטית מיוחדת בראשות שופט מחוזי בדימוס, שתנהל את ההליכים נגד המחבלים. לבית הדין תוענק סמכות לדון בעבירות חמורות, בהן עבירות מכוח חוק השמדת עם, פגיעה בריבונות המדינה, סיוע לאויב במלחמה ועבירות טרור.

עוד נקבע כי נוכח הקושי הראייתי והיקף הזוועות, תינתן לבית הדין אפשרות לסטות מסדרי הדין ודיני הראיות המקובלים - זאת לצורך בירור האמת, תוך שמירה על הגינות ההליך. הדיונים יתקיימו ככלל בפומבי, ישודרו באתר אינטרנט ייעודי ויישמרו לצורכי תיעוד בארכיון המדינה.

החוק כולל סעיף דרמטי נוסף, שלפיו תותר הטלת עונש מוות על מחבלים שיורשעו במסגרת ההליך. בנוסף, נקבע במפורש כי נאשמים או מורשעים לפי חוק זה לא ייכללו בהחלטות עתידיות על שחרור מחבלים במסגרת משא ומתן מדיני או עסקאות עתידיות.

מחבלי נוחבה ב-7 באוקטובר,צילום: GettyImages

כמו כן, תוקם ועדת היגוי בראשות ראש הממשלה ובהשתתפות שרי המשפטים, הביטחון והחוץ, אשר תקבע את מדיניות ההעמדה לדין והפעלת החוק.

שר המשפטים יריב לוין: ״מאז טבח 7 באוקטובר נעשתה בהנחייתי עבודת מטה חסרת תקדים בהיקפה בעניין מחבלי הנוח׳בה. התבצעה חקירה מקיפה, נאספו ראיות והוכנו תיקי החקירה והאישומים השונים. לאחר עבודת המטה גובשו טיוטות כתבי אישום נגד המחבלים. על מנת להבטיח שההליך המשפטי יתנהל באופן יעיל וניתן יהיה להוציא את הצדק לאור ולמצות את הדין עם המחבלים, פעלתי במשותף עם יו״ר ועדת החוקה, חוק ומשפט ח״כ שמחה רוטמן וח״כ יוליה מלינובסקי כדי לקדם את הצעת החוק שהוגשה על ידם. זאת, מתוך מטרה משותפת להביא להעמדתם לדין של מחבלי הנוח׳בה בהקדם״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר