"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המשטרה מאיימת לחקור את טיבי, שהגיב: "לא התיאור הוא הבעיה - הרצח הוא הבעיה"
משטרת ישראל פרסמה הודעה חריפה נגד ח"כ אחמד טיבי, בעקבות מתקפה חריגה שלו על דובר המשטרה • בהודעתם נכתב כי טיבי כינה את דובר המשטרה בכינויים מבזים, שחורגים מגבולות השיח הלגיטימי
אחמד טיבי ואריה דורון מתעמתים בשידור. צילום: רשת 13

המשטרה מאיימת לחקור את טיבי, שהגיב: "לא התיאור הוא הבעיה - הרצח הוא הבעיה"

משטרת ישראל פרסמה הודעה חריפה נגד ח"כ אחמד טיבי, בעקבות מתקפה חריגה שלו על דובר המשטרה • בהודעתם נכתב כי טיבי כינה את דובר המשטרה בכינויים מבזים, שחורגים מגבולות השיח הלגיטימי

איציק סבןמישל מכול
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המשטרה נגד ח"כ אחמד טיבי: דבריו מהווים עבירה פלילית - מצפים להתנצלות פומבית.

משטרת ישראל פרסמה הערב (שני) הודעה חריפה נגד ח"כאחמד טיבי, בעקבותמתקפה חריגה שלו על דובר המשטרה. בהודעת המשטרה נכתב כי טיבי כינה את דובר המשטרה בכינויים מבזים, שלטענתה חורגים מגבולות השיח הלגיטימי ומהווים לא רק לשון הרע - אלא גם עבירה פלילית של העלבת עובד ציבור.

לדברימשטרת ישראל, מדובר בהתנהלות חמורה שלא תעבור בשתיקה: "אנו מגנים מכל וכל את דבריו של ח"כ אחמד טיבי. מדובר באמירות שיש בהן פגיעה חמורה בלובשי המדים, אשר פועלים לילות כימים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל - ביניהם גם אחמד טיבי עצמו. לא נשתוק מול התנהלות משתלחת ושיח בלתי מכבד, מכל גורם ובכל מסגרת, ובוודאי לא מצד מי שמנצלים חסינות פרלמנטרית לרעה".

במשטרה הבהירו כי בכוונתם לבחון את הדברים גם במישור הפלילי, וציינו כי הם מצפים מח"כ טיבי ומהגורמים האחראים עליו לפרסם התנצלות פומבית. עוד דרשו מערוצי התקשורת שלא לשמש, לדבריהם, פלטפורמה להתבטאויות מסוג זה.

אחמד טיבי בראיון לערוץ 13, צילום: רשת 13

מנגד, סיעתחד"ש-תע"לפרסמה תגובה חריפה, בה דחתה את טענות המשטרה וטענה כי המוקד האמיתי אינו סגנון הדברים - אלא עצם האירוע הקטלני: "הבעיה איננה מילים. הבעיה היא הרצח המחריד וההוצאה להורג של מוחמד תרבין. מי שמנסה להפוך דיון בתיק רצח, לוויכוח על ניסוח - עושה זאת כדי לטשטש פשע ולהגן על מערכת שאיבדה שליטה ומצפון".

עוד נטען בתגובה כי ח"כ טיבי "תיאר את המציאות כפי שהיא", וכי הביקורת כלפיו נועדה להשתיק דיון ציבורי באחריות המשטרה והדרג המדיני. בסיעה תקפו גם את דובר המשטרה ואת השר הממונה, וטענו לכישלון מערכתי חמור: "לא התיאור הוא הבעיה - הרצח הוא הבעיה. ומי שמתעסק בשליח במקום בפשע, שותף מלא לכישלון".

העימות החריף מחריף עוד יותר את המתח בין הנהגת המשטרה לנציגי החברה הערבית, על רקע אירוע הירי והביקורת הציבורית סביב אופן פעולת הכוחות.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר בתגובה: "תומך הטרור אחמד טיבי, תתבייש. נקה את הפה לפני שאתה מדבר על דובר משטרת ישראל. המאפיה נמצאת אצל החברים שלך בתראבין, והמשטרה מפרקת את המאפיה הזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...