סמוטריץ' ויצחק עמית. צילום: אורן בן חקון ולירון מולדובן

"מה שמתחיל במילים עלול להיגמר בדם": סערה פוליטית בעקבות דברי סמוטריץ'

על רקע אמירתו של השר בצלאל סמוטריץ' כי "יצחק עמית הוא מגלומן אלים - נדרוס אותו", התגובות המגנות מגיעות • גנץ: ""מדובר בחציית קו אדום" • ח"כ בליאק פנה ליועמ"שית בדרישה לפתוח בחקירה • כל התגובות

ישיבות הסיעות התכנסו היום (שני) בכנסת על רקע חוק הוועדה הממלכתית שאושר בקריאה טרומית, חוק הפטור מגיוס ותקציב המדינה. בישיבת סיעת הציונות הדתית אמר השר בצלאל סמוטריץ': "יצחק עמית הוא מגלומן אלים שדורס את הדמוקרטיה - התוצאה תהיה שנדרוס אותו".

סמוטריץ'%3A "יצחק עמית הוא מגלומן אלים - נדרוס אותו" %2F%2F יוני ריקנר

לאחר גל התגובות נגד אמירתו, סמוטריץ' חוזר על דבריו ובכך מבהיר ברשת החברתית X כי אינו חוזר בו.

התגובות לאמירתו לא איחרו להגיע

הרמטכ"ל והח"כ לשעבר, גדי איזנקוט, תקף בחריפות את התנהלות הממשלה ואת דבריו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', וטען כי שרי הממשלה "מתחרים ביניהם מי יהיה יותר אלים ופורע חוק". לדבריו, סמוטריץ׳ - אותו כינה "שר כושל וחבר קבינט המחדל" - מאיים "בשפת ביבים כאחרון העבריינים על סמלי שלטון בישראל", וכי דבריו אינם אלא "סימון מטרה על גבו של נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית".

יו"ר כחול לבן, בני גנץ, תקף גם הוא ואמר כי מדובר ב"חציית קו אדום ושיא חדש במתקפה המטורפת של הקואליציה נגד מערכת המשפט". גנץ הזהיר כי "מה שמתחיל במילים כאלה עלול להיגמר בדם", וקרא: "תעצרו את הטירוף!"

יו"ר מפלגת העבודה לשעבר וחברת הכנסת מירב מיכאלי הצטרפה לביקורת החריפה וקראה לפעולה מיידית מצד רשויות האכיפה. לדבריה, "היועצת המשפטית לממשלה חייבת להורות למשטרת ישראל לחקור באזהרה את השר בצלאל סמוטריץ' בחשד להסתה וקריאה לפגיעה בעובד ציבור. לא יכול להיות ששרים בממשלה יאיימו על נשיא בית המשפט העליון".

ראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, תקף בחריפות את דבריו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נגד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, וטען כי מדובר בהסתה חמורה ואלימה. לדברי בכר, סמוטריץ' "שבר שיא נוסף של אלימות והסתה", כאשר לאחר גידופים כלפי נשיא העליון אמר כי "בסוף ידרסו אותו". בכר הוסיף כי מדובר באדם "שצריך להיות מאחורי סורג ובריח ולא מאחורי שולחן הממשלה".

דוברות הרשות השופטת הבהירה כי "אמירות המבטאות איומים כלפי שופטים אינן חלק מדיון ציבורי לגיטימי". עוד נמסר כי מדובר ב"אמירה חמורה ביותר, שכל מטרתה להעצים שיח אלים ומסית כלפי הרשות השופטת והעומד בראשה". ברשות השופטת הדגישו כי חומרת הדברים מתעצמת נוכח העובדה שהם נאמרו על ידי נבחר ציבור, והזהירו מפני הפגיעה החמורה בשלטון החוק ובאמון הציבור במערכת המשפט.

חבר הכנסת נאור שירי הצטרף לגל הביקורת החריפה. שירי טען כי מדובר ב"האיש שרצה להצית את נתיבי איילון, בוזז הקופה הציבורית - והיום מאיים בפיגוע דריסה נגד שופטים במדינת ישראל", והוסיף בציניות: "לתפארת מדינת ישראל".

האלוף (מיל') נעם תיבון (יש עתיד) תקף גם הוא: "פירומן עם מיקרופון". תיבון טען כי "שר האוצר בישראל מסית לפגיעה בסמל שלטון", וקרא לראש השב"כ לבחון את אבטחת נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית. לדבריו, "יש להגן על הדמוקרטיה מול השר הכושל וכל חבריו בממשלת המחדל".

מרכז האופוזיציה בוועדת הכספים, ח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד) פנה ליועמ"שית לפתוח בחקירה נגד שר האוצר סמוטריץ' בגין הסתה נגד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, לאחר שסמוטריץ׳ הצהיר כי בכוונתו "לדרוס אותו".

מפלגת ביחד נצליח מגנה בנחרצות את ההתבטאות הקשה של שר האוצר נגד נשיא בית המשפט עמית
זו הסתה חמורה ופרועה וזה שעושים כל במתנחלים
המתנחלים הורסים את המדינה ובגללם הדמוקרטיה פושטת רגל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...