חוק עונש מוות: דרישה להבהרות מהשב"כ ומאמ"ן לגבי המשמעויות

ח״כ גלעד קריב פנה ליו״ר הוועדה לביטחון לאומי, לזמן את ראש השב״כ לדיון חסוי, על מנת להציג את עמדת הארגון בעניין החוק • "עד כה רמת הפירוט של עמדות הגורמים השונים במערכת הביטחון אינה מתקרבת לרף הנדרש בהליך חקיקה כה משמעותי״, כתב קריב

ראש השב"כ זיני וראש מ"ן בינדר. צילום: משה שי, יוסי זליגר

ח״כ גלעד קריב פנה במכתב ליו״ר הוועדה לביטחון לאומי, בבקשה כי יזמן את ראש השב״כ לדיון חסוי בוועדה, על מנת להציג את עמדת הארגון בעניין חוק עונש מוות.

ח"כ גלעד קריב התפרץ על בן גביר והוצא מהוועדה

בנוסף, ח״כ קריב ביקש לזמן נציג בכיר מאמ״ן להציג חוות דעת אודות ההשלכה האפשרית של החקיקה על המצב בזירה הפלשתינית ונציג ממשרד החוץ שיציג חוות דעת אודות השלכות אפשריות על יחסיה מדינת ישראל עם מדינות מערביות ועל הסכם האסוציאציה עם האיחוד האירופאי.

לדבריו של קריב: ״הצעות החוק הנדונות מבקשות לחולל שינוי משמעותי בדיני העונשין של מדינת ישראל. אשר על כן הצעות החוק חייבות להידון בכובד ראש ובדרך יסודית, כאשר בפני חברי הכנסת הונחה כל התשתית העובדתית וכלל חוות הדעת המפורטות הנדרשות".

"עד כה רמת הפירוט של עמדות הגורמים השונים במשרדי הממשלה ובמערכת הביטחון אינה מתקרבת לרף הנדרש בהליך חקיקה כה משמעותי״, הוסיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר