"המצב קשה": מנהיג הציבור הליטאי מאותת על תמיכה בתקציב - גם ללא חוק גיוס

הרב לנדו נאם בכנס לאיסוף כספים לישיבות החרדיות - ואותת על תמיכה בתקציב גם ללא חוק גיוס • "הם עצרו את התקציבים והמצב היה שהם עמדו להיסגר חלילה"

הרב דב לנדו (ארכיון). צילום: קוקו

בעוד שחוק הגיוס מתעכב, לישיבות החרדיות אוזל התקציב. בעקבות כך, התכנסו הלילה (בין ראשון לשני) בכירי הרבנים החרדיים, בהם הרב דוב לנדו, לכנס חירום לאיסוף כספים לישיבות החרדיות. במהלך דבריו אותת הרב לנדו על כך שהמפלגות החרדיות עתידות לתמוך בתקציב גם ללא חוק גיוס.

"בארץ ישראל החרדים לדבר השם. אתם יודעים טוב מאוד את המצב הקשה שהשלטונות והערכאות מתייחסים לבני התורה והישיבות. הם עצרו את התקציבים והמצב היה שהם עמדו להיסגר חלילה. אוי ואבוי אם היה דבר כזה. זה היה אסון גדול", פתח הרב לנדו את דבריו.

הרב דוב לנדו: "אתם יודעים שהמצב קשה"

עוד פנה לתורמים: "אז נחלצו מנדיבי עם בארצות הברית, באירופה, ותרמו סכומים גדולים, סכומים גדולים מאוד, למען החזקת עולם התורה, אבל הדבר ממשיך, ואי אפשר רק לסמוך על מה שיתנו בחוץ לארץ. עליכם החובה, לא פחות, אולי יותר. אתם נדיבי עם, לתת ולהחזיק, ואשריכם, אתם תהיו מאושרים, זה טוב לכם, לבניכם, לכל משפחותיכם. יהיה לכם כפליים וכפלי כפליים, בנחת ובריאות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר