טלי גוטליב מזנקת ודרמר יחליף את נתניהו? סקר פנימי בליכוד

מהמשאל בו השתתפו 1,185 מתפקדי ליכוד, עולה כי אחד השמות שהשתרבבו גבוה ברשימת ההתאמה לראשות מפלגת השלטון הוא השר לעניינים אסטרטגיים לשעבר רון דרמר • בין המפתיעים בתוצאות הסקר על הבחירות הפנימיות: שר האנרגיה אלי כהן

הח"כים של הליכוד אחרי הניצחון בבחירות האחרונות . צילום: לירון מולדובן

לפי סקר פנימי שבוצע בקרב מתפקדי הליכוד יו"ר הכנסת אמיר אוחנה זוכה במרבית הקולות בשאלה מי מתאים לעמוד בראשות הליכוד לאחר פרישתו של בנימין נתניהו. מייד אחריו מגיע באופן מפתיע השר לעניינים האסטרטגיים לשעבר רון דרמר, שר הביטחון ישראל כ"ץ במקום השלישי ושגריר ישראל באו"ם לשעבר גלעד ארדן במקום הרביעי.

אחרי גלעד ארדן מופיע שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן. שר המשפטים יריב לוין מסיים במקום השישי, שר הכלכלה ניר ברקת במקום השביעי, שר התרבות מיקי זוהר במקום השמיני, ואחריהם שרת התחבורה מירי רגב ויו"ר ועדת חוץ וביטחון לשעבר יולי אדלשטיין.

 

העשירייה הראשונה לכנסת

שאלה אחרת, יותר מעשית, הייתה: אם הפריימריז היה מתקיים היום, בחר 12 שמות שהיית רוצה לראות ברשימת הליכוד לכנסת הקרובה.

בעשירייה הראשונה נמצאים על פי הסקר: אמיר אוחנה, אלי כהן, יריב לוין, טלי גוטליב, ישראל כ"ץ, בועז ביסמוט, מיקי זוהר, משה סעדה, מירי רגב ושלמה קרעי.

 

עידית סילמן וגלית דיסטל אטבריאן מגרדות את תחתית הטבלה. גם אריאל קלנר וחיים כ"ץ לא זוכים למקום גבוה, ובסוף הרשימה נמצא אליהו רביב.

ועידת הליכוד צפויה להתכנס בסוף החודש, ואיתה בחירות למרכז המפלגה. לתפקיד היו"ר אין בחירות משום שאף מתמודד לא הציע את עצמו מול היו"ר המכהן - ראש הממשלה בנימין נתניהו. בעבר מרכז הליכוד היה בוחר את רשימת המפלגה, אולם שינוי שחל בשנת 2006 קבע כי המתפקדים למפלגה הם אלה שיבחרו את הרשימה לכנסת.

הסקר הוזמן על ידי חברי כנסת שביקשו לבדוק את המצב הנוכחי עם הכניסה לשנת הבחירות, ונערך על ידי תנועת "מלוכדים בליכוד". על הסקר השיבו 1,185 מתפקדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר