"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדרך לפריימריז בליכוד עוצרים בבג"ץ

חברי הכנסת והשרים הבינו כבר מזמן את הדרך לליבם של חברי המרכז • מי שלא יצעק, יתקוף או יגדף, יידחק לשולי הרשימה - או ייפלט מהכנסת • עד הפריימריז צפויות המתקפות על שלטון החוק להתגבר, כשהמטרה המרכזית היא להגיע לבית המשפט העליון

,עודכן
0השמעה

בשבוע הבא תתכנס ועידת הליכוד כדי לאשר את בחירתו של בנימין נתניהו ליו"ר הליכוד. אף מועמד לא העז להציג מועמדות נגדו. צפוי מופע נוסח קוריאה או פוטין. ביבי מלך ישראל. שנת בחירות בפתח והאצילות מחייבת. יש להניח שהועידה תקבל גם החלטה על מועד הפריימריז לבחירות חברי הכנסת.

או אז, הווליום בסיעת הליכוד, שנמצא בדציבלים גבוהים מאוד גם כך, יתגבר עוד יותר. בליכוד משוכנעים שמי שלא צועק, תוקף או מגדף, יידחק לשולי הרשימה או ייפלט מהכנסת. אחת הפלטפורמות החביבות על חברי הכנסת היא קבוצת הווטסאפ "מלוכדים NEWS". קבוצה פעילה מאוד, שמהדהדת כל אמירה טובה על ראש הממשלה והקואליציה, מפרסמת דברי חברי כנסת וגם של עיתונאים שמגבים את מעשי הממשלה והעומד בראשה, וכמובן כל מתקפה על הצד שכנגד.

הקבוצה הוקמה בצורה ניסיונית על ידי העיתונאי ואיש הפרסום החרדי, אבי רבינא. הניסוי הוכתר בהצלחה ומספר המשתמשים עומד כבר על 100 אלף חברים מכורים. גם עיתונאים מנויים על הקבוצה שמתפקדת ככלי תקשורת יעיל, אם כי חד צדדי.

לפי "כלכליסט", במחצית הראשונה של 2025 הוציאו 27 חברי כנסת מהליכוד 214,254 שקלים בקבוצות "מלוכדים NEWS" בווטסאפ ובטלגרם. הכל מתקציב ה"קשר לבוחר". שיאני המשקיעים הם בועז ביסמוט עם כ-20 אלף שקלים, אתי עטיה וגילה גמליאל עם כ-16 אלף שקלים, ויואב קיש עם קצת יותר מ-15.5 אלף שקלים. אין כמעט חבר כנסת או שר מהליכוד שאינו משקיע בקבוצה הזאת, והזרם ילך ויגבר ככל שנתקרב לפריימריז.

לא יפספס שום הזדמנות להתעמת איתה. היועמ"שית ויריב לוין בטקס הפרישה של השופט אלרון,צילום: יונתן זינדל/פלאש90

התחרות הזאת מוציאה מחלק מהח"כים בליכוד אמירות שכל מטרתן למשוך תשומת לב ולהדגיש את נאמנותם ליו"ר המפלגה. אחד המשונים שבהם היה של השרה עידית סילמן, שפירסמה ברשת X ציוץ הגנה על פעיל הליכוד, מרדכי דוד, שתקף את העיתונאי גיא פלג. "תודה מרדכי, אתה מדהים", היא כתבה, "המחאה הדמוקרטית שלך לגיטימית וחשובה". התגובות לציוץ היו קשות, ובין היתר עיתונאי בכיר כינה אותה: "מטומטמת ושקרנית".

מרדכי דוד בסך הכל מציב לשמאל הקיצוני, המפגין, מראה קטנה, והם בפאניקה והלם - לא מבינים איך זה קורה להם - הפריבילגים בני האלים.
המתנשאים היהירים, לא מסוגלים לעכל שמה שמותר לעולל לנבחרי ציבור מימין ולמשפחותיהם - מותר לעשות גם לפעילי השמאל הקיצוני המסיתים.

מרדכי דוד עדין פי אלף מהם.…

— Idit Silman - עידית סילמן (@iditsilman)November 14, 2025

שר התקשורת שלמה קרעי הולך בגדול על הראש של התקשורת עם החוק לסגירת תאגיד השידור, שלא בא לו טוב בעין. 54 חברי כנסת הצביעו בעד. הבייס הריע. הוגשו עתירות לבג"ץ. שר הביטחון ישראל כץ, שהותקף על החלטתו לבטל את המעצרים המינהליים של נערי הגבעות, התקנא בקרעי. הוא הקים ועדה קיקיונית שהמלצותיה לסגור את גלי צה"ל אומצו מיידית. כץ מיהר להכריז שהתחנה תסיים את שידוריה במרץ 2026, גם הנושא הזה יגיע לבג"ץ. שם יוכל לצאת נגד מערכת המשפט ולצבור נקודות לקראת הפריימריז הקרובים.

המתקפה על מערכת המשפט רק תלך ותתעצם. כל ניסיון מבורך על מנת להביא את היועמ"שית לחקירה, כל חקירה שלא תהיה, כדי שאפשר יהיה להדיחה מיידית מתפקידה. לא בכדי סירב שר המשפטים לוין לכל פשרה בעניין חקירת פרשת הפצ"רית. הוא מת להתקוטט עם בג"ץ ועם היועמ"שית.

כל מה שקורה מעורר געגועים לוועדה המסדרת, שהוציאה מתחת ידה רשימות ראויות פי כמה ממה שמביאים הפריימריז, שחורכים כל חלקה טובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר