"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החטופים נכנסו לשבי חילונים ויצאו שומרי מצוות: קריקטורה שנויה במחלוקת ביתד נאמן
באיור מוצגות שתי תמונות צמודות, באחת איש אדמה קיבוצי צועד מבוהל ובוכה לתוך הבור ובשנייה, שנתיים אחרי, צעיר מאושר וחייכני עם כובע הפוך לאחור, עטוי ציצית ותפילין, יוצא מן הבור
הקריקטורה בעיתון החרדי. נכנסים למנהרה חילונים ושמאלנים ויוצאים דתיים. צילום: יתד נאמן

החטופים נכנסו לשבי חילונים ויצאו שומרי מצוות: קריקטורה שנויה במחלוקת ביתד נאמן

באיור מוצגות שתי תמונות צמודות, באחת איש אדמה קיבוצי צועד מבוהל ובוכה לתוך הבור ובשנייה, שנתיים אחרי, צעיר מאושר וחייכני עם כובע הפוך לאחור, עטוי ציצית ותפילין, יוצא מן הבור

מירב סבר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

קריקטורה שפורסמה הבוקר (שישי) בעיתון החרדי המזוהה עם מפלגת יהדות התורה מציגה את החטופים הישראלים ששוחררו משבי חמאס לאחר כמעט שנתיים כשומרי מצוות "מחוזקים".

פינויים אלימים בהפגנות חרדים

על הקריקטורה חתום יוני (יונתן) גרשטין (81) מחלוצי המאיירים המשויכים לזרם הליטאי.

באיור מוצגות שתי תמונות צמודות. בזו הימנית ניתן לראות דמות של חטוף ישראלי כשמעליו מתנוסס הכיתוב תשפ"ד, שנת תחילת המלחמה, לבוש בגדי עבודה כחולים, קיבוציים-חקלאיים, כשהוא צועד מבוהל ובוכה לתוך הבור המייצג את המנהרה בה הוחזקו החטופים.

בתמונה משמאל תחת הכיתוב תשפ"ו, כשהוא יוצא מן הבור, מופיע ייצוג אחר של ישראלי, צעיר ומאושר עם כובע הפוך לאחור, עטוי ציצית, תפילין בידו השמאלית ובראשו וספר תפילה בידיו.

הקריקטורה הזו אינה באה בחלל ריק. בהנהגה החרדית מנהלים מאבק על פטור מגיוס, כולל עצרת ענק שמתוכננת לשבוע הבא. כעת הם רותמים גם את החטופים למאבקם, כאשר המסר הוא שאפילו הם במנהרות חמאס ידעו שצריך לחזור לדרך התורה.

לשם הדיוק צריך לומר כי לצד החטופים ששיתפו על התחזקות, היו גם חטופים רבים ששבו ולא סיפרו על התקרבות דתית במהלך השבי.

כזכור, השבוע נעצרו שלושה בחורי ישיבה בידי המשטרה הצבאית בחשד לעריקה, כאשר אחד מהם נעצר בזמן שישב שבעה על אביו. המעצרים עוררו סערה בציבור החרדי והובילו להתגייסות נרחבת. הרב דב לנדו, ראש ישיבת סלבודקה, השוהה כעת בחו"ל, הנחה את הרב הירש לפעול לקיומה של "עצרת תפילה המונית למען עולם התורה" שתיערך ביום ראשון הקרוב.ההוראה פורסמה בעיתון יתד נאמןוהיא משקפת את חומרת המצב בעיני ההנהגה החרדית.

מפלגת דגל התורה מסרה בתגובה כי מדובר ב"עליית מדרגה שלא תעבור לסדר היום". שלשום הפגינו מאות חרדים סמוך לכלא 10 הצבאי ליד כפר יונה במחאה על מעצרי העריקים. כוחות משטרה גדולים נפרסו באזור כדי למנוע חסימות כבישים והפרות סדר, בעיקר לאור עימותים קשים שהיו באירועים קודמים במקום, שכללו ניסיונות לחסום את הכביש הסמוך לבסיס. ההפגנה המתוכננת ליום ראשון צפויה להיות מאורגנת וגדולה יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...