"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סדקים בקואליציה? יו"ר ועדת הכספים תוקף את סמוטריץ': "עסוק בפופוליזם"
סמוטריץ׳ הגיש הצעת חוק למתן הטבות מס למערך הלוחם במילואים • ח״כ חנוך מילביצקי הבין כי הטבת מס, מטבעה, נועדה להטיב עם בעלי ההכנסות הגבוהות • חנוך: "אסור שקריטריון זה יהיה רלוונטי בכל הנוגע לתמורה ולהערכה שהמדינה מעניקה ללוחמי המילואים"
מילואימניקים (ארכיון)

סדקים בקואליציה? יו"ר ועדת הכספים תוקף את סמוטריץ': "עסוק בפופוליזם"

סמוטריץ׳ הגיש הצעת חוק למתן הטבות מס למערך הלוחם במילואים • ח״כ חנוך מילביצקי הבין כי הטבת מס, מטבעה, נועדה להטיב עם בעלי ההכנסות הגבוהות • חנוך: "אסור שקריטריון זה יהיה רלוונטי בכל הנוגע לתמורה ולהערכה שהמדינה מעניקה ללוחמי המילואים"

ביני אשכנזי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בסמוך לסיום מושב הקיץ ובפתחו של טקס פתיחת מושב החורף שיתקיים היום (שני), עולה שוב לדיון הצעת החוק של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ למתן הטבות מס למערך הלוחם במילואים. הדיון האחרון בוועדת הכספים חשף בעיה עקרונית בחוק המוצע: הטבת המס, מטבעה, מיטיבה בעיקר עם בעלי הכנסות גבוהות, קריטריון שאסור שיהיה רלוונטי כאשר מדובר בהוקרת המדינה ללוחמי המילואים כולם.

הטבות המס, צילום: רויטרס

ההצעה, שמבחינה בין משרתי מילואים בעלי הכנסות שונות, עלולה לפגוע ברוח האחדות ובתחושת השוויון שבין הלוחמים, העומדים זה לצד זה בשדה הקרב - בלי הבדל במעמד או בשכר.

תגובת יו״ר ועדת הכספים, ח״כ חנוך מילביצקי: ״לשכת שר האוצר, כהרגלה, עסוקה בפופוליזם ולא במהות. במקום להפנים את הבעייתיות שבחוק המוצע ולעשות בו את השינויים הנדרשים, בחר שר האוצר להוציא מכתב תמוה לתקשורת בו הוא מאשים אותי ב״עיכוב״ הדיונים בחוק, דבר מופרך מעיקרו".

חנוך מילביצקי, צילום: חיים גולדברג/פלאש90

עוד הוא מוסיף: "בחקיקה המוצעת עלו פגמים רבים. אי אפשר להתחמק מהרושם שבלשכת סמוטריץ׳ עסוקים יותר בתקשורת מאשר בעשייה אמיתית לטובת משרתי המילואים".

בשבוע הבא, תעלה הצעת החוק לדיון נוסף. תחולת החוק נקבעה לינואר 2026, פרק זמן המאפשר תיקונים ושיפורים בנוסח, כדי לוודא שההוקרה תינתן באופן שוויוני לכל מי שנושא בעול המילואים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...