שנתיים למלחמה: מפלגת המילואימניקים, בראשותו של השר לשעבר יועז הנדל, פנתה היום (חמישי) במכתב לנשיא המדינה יצחק הרצוג, וביקשה ממנו לפעול לכינוס שיחות בבית הנשיא לשם גיבוש הסכמות רחבות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי השבעה באוקטובר.
השר לשעבר יועז הנדל: ״כדאי שלמדינת ישראל יהיו מנהיגים רציניים ולא ליצנים שצווחים״
במפלגה מציעים כי השיחות יכללו את מערכת המשפט ונציגים מכלל המפלגות, במטרה למנוע מהמהלך להפוך לעוד מוקד מחלוקת פוליטית. לדבריהם, יש לנצל את סיום הלחימה והחלטת בג"ץ האחרונה כדי להניע תהליך ממלכתי של בדק בית.
"הממשלה עצרה את הלחימה - ואין יותר תירוץ להימנע מחקירת הכשלים שהובילו לשבעה באוקטובר", נמסר מהמפלגה. "כדי שהקמת הוועדה לא תהפוך למאבק פוליטי יש חובה לייצר הסכמות בחסות הנשיא. ועדה שתקום בהסכמה לאומית רחבה תוכל לזכות באמון הציבור ולשמש בסיס אמיתי לתהליך תיקון ושיקום".
אמש הציעה המפלגה הרכב אפשרי לוועדה: השופט נעם סולברג, האלוף (מיל') דורון אלמוג, פרופ׳ סוזי נבות, השר לשעבר יובל שטייניץ, חברת הכנסת לשעבר ד"ר עינת וילף, פרופ' יובל אלבשן, מרים פרץ, האלוף (מיל') יורם יאיר (יה־יה), ושר המשפטים לשעבר פרופ' דניאל פרידמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו