"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר הסערה במערכת הביטחון: זה המסר של כ"ץ לרמטכ"ל
לאחר שתקף שר הביטחון ישראל כ"ץ את הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר, מקורביו טענו כי "התהליך יתחיל מחדש כאשר יוצגו בפני שר הביטחון כל המועמדים" • בדיון השיבוצים שהתקיים במטכ"ל, ומסקנותיו פורסמו רשמית רק לאחר הודעת כ"ץ, הוחלט על קידומם של שורת מפקדים
שר הביטחון ישראל כ"ץ לצד הרמטכ"ל אייל זמיר. צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

לאחר הסערה במערכת הביטחון: זה המסר של כ"ץ לרמטכ"ל

לאחר שתקף שר הביטחון ישראל כ"ץ את הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר, מקורביו טענו כי "התהליך יתחיל מחדש כאשר יוצגו בפני שר הביטחון כל המועמדים" • בדיון השיבוצים שהתקיים במטכ"ל, ומסקנותיו פורסמו רשמית רק לאחר הודעת כ"ץ, הוחלט על קידומם של שורת מפקדים

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחרשתקף שר הביטחון ישראל כ"ץאת הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר הלילה (בין שני לשלישי) בשל דיון שיבוצים שהתקיים במטכ"ל, מקורבים לשר הביטחון אומרים כי "שר הביטחון לא מתכוון לדון במינויים בשבועיים הקרובים. הוא ילמד את החומר ויגבש את עקרונות המדיניות בנושא. לאחר מכן, כפי שמקובל, התהליך יתחיל מחדש כאשר יוצגו בפני שר הביטחון כל המועמדים הפוטנציאליים לכל תפקיד - כפי שהיה עד עכשיו".

הרמטכ"ל ברצועת עזה%3A "קיים פוטנציאל כי הפגיעה באיראן תקדם את מטרותינו בעזה"

כ"ץ תקף את הרמטכ"ל בהודעה שהוציא לתקשורת בה כתב: "דיון השיבוצים שקיים היום הרמטכ"ל נעשה בניגוד להנחיית שר הביטחון וללא תיאום והסכמה מוקדמת, וזאת בניגוד לנוהל המקובל, ולכן אין בכוונת שר הביטחון לדון כלל במינויים ובשמות שפורסמו או לאשר אותם".

בדיון השיבוצים שהתקיים במטכ"ל, ומסקנותיו פורסמו רשמית רק לאחר הודעת כ"ץ, הוחלט על קידומם של שורת מפקדים. המינויים הבולטים עליהם החליט הרמטכ"ל הם מינויו של תת-אלוף ברק חירם לתפקיד ראש חטיבת המבצעים באגף המבצעים ומינויו של תת-אלוף מנור ינאי לראש מטה זרוע היבשה.

בתגובה להודעת כ"ץ פרסם דו"צ הודעה מטעמו בה נכתב: "מדובר בדיון איוש אשר בליבתו תפקידי שטח אליהם מתמודדים מפקדי חטיבות השדה שפיקדו והובילו מאז פרוץ המלחמה במספר זירות לחימה".

עוד נכתב כי "הרמטכ״ל הינו הסמכות היחידה בפקודות למינוי מפקדים בדרגת אל״ם ומעלה בצה״ל. הרמטכ״ל מקיים דיון איוש סדור בהשתתפות פורום מטכ״ל. הרמטכ״ל הוא המחליט על המינויים - לאחריו המינוי מגיע לאישור השר אשר ביכולתו לאשר/לא לאשר את המינוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...