"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקראת גיבוש חוק הפטור מגיוס - בצה"ל דורשים: שליטה על גילאי המתגייסים

בצבא חוששים כי חוק שיתגבש בוועדת חוץ וביטחון יגייס חרדים בגילאים מאוחרים ויבקשו בדיונים הקרובים הקמת מנגנון שליטה • בין הבעיות המרכזיות: ציפוף שורות של הרבנים • במקביל: בועז ביסמוט ימונה מחר בבוקר לראשות וועדת חוץ וביטחון • הערכה: הוא לא יתחיל את הדיונים על חוק הגיוס

,עודכן
0השמעה
אחרי הטענות להדרת חרדים, הרבנות הצבאית תוקפת: "משחירים את פני צה"ל". צילום: יהונתן שאול

אחרי שליחת עשרות אלפי הצווים לחרדים ולקראת חידוש הדיונים בוועדת החוץ והביטחון בראשות בועז ביסמוט על חוק הפטור מגיוס:בצה"ל מציבים את אחד העקרונות החשובים להם בגיוס חרדים - שליטה בגילאי המתגייסים.

"כבר עכשיו ברור שלא נעמוד ביעד לגיוס חרדים": תא"ל טייב בוועדת ביקורת המדינה // דוברות הכנסת

לאחרונה, השלימו בצה"ל את שליחת הצווים למרבית החרדים שנמצאים "בבריכת הגיוס" - מגיל 17.5 ועד 28, כשמונים אלף חרדים הנמצאים בהסדר "תורתו אומנותו" שפג תוקפו בעקבות פקיעת החוק. במקביל להטלת סנקציות ואכיפה משמעותית יותר, מסמנים בצבא את אחד העקרונות החשובים להם במקרה של גיוס חרדים - שליטה בגיל הגיוס.

בצה"ל יבקשו בדיונים הקרובים הקמת מנגנון שליטה על גילאי המתגייסים מהציבור החרדי. בצבא חוששים כי חוק שיתגבש בוועדת חוץ וביטחון יגייס חרדים בגילאים מאוחרים, 24-25, החרדים יטענו כי מדובר במילוי המכסות, אך בפועל מדובר בחרדים נשואים שלא יתגייסו לשירות לוחמה קרבי - שם נמצא המחסור העיקרי של צה"ל שעומד על כעשרת אלפים לוחמים.

בוועדות הכנסת השונות סיכמו נציגי צה"ך את הנתונים בשנה הראשונה שאחרי פקיעת חוק הגיוס, שם רואים כי ישנה עלייה של כמה מאות מתגייסים לעומת שנים קודמות. אך הצבא לא הגיע למספר היעד שהציב - מספר שעמד על כ-4,800 מתגייסים. מספרי הגיוס לשנה הזו עומדים על בין 2,500-2,700 - תלוי בפרמטרים שונים.

הפגנת חרדים בירושלים נגד הגיוס לצה"ל,צילום: חיים גולדברג/פלאש90

אחת הבעיות המרכזיות היא ציפוף השורות של הרבנים. בצה"ל אומרים כי הסכר לא נפרץ בתוך הציבור החרדי אלא ההיפך. בשנה האחרונה צופפו הרבנים שורות בתוך המגזר ויצאו למלחמה נגד הגיוס, דבר אשר דבר השפיע על האפשרות לגייס חרדים.

יחד עם זאת, מציינים בצה"ל כי גם גיוס מעטים מתוך הציבור החרדי יש לו משמעות גדולה, שכן גיוס של 350 חיילים לשירות סדיר יחליף פעילות של בין שמונה לעשרה גדודי מילואים בשנה.

מחר: מינוי ביסמוט

מחר בשעה 11:00 בבוקר דיון בוועדת הכנסת לאישור מינויו של ביסמוט לוועדת חוץ וביטחון ביחד עם מינויים נוספים. עוד לפני האישור הרשמי, בשעה 08:45 בבוקר, ייפגש ביסמוט עם צוות הוועדה לישיבה ראשונה. לאחר ההצבעה, כפי שפורסם ב"ישראל היום", ייפגש ביסמוט עם ארגוני מילואים מצד אחד ונציגי הח"כים החרדים מצד שני.

ח"כ בועז ביסמוט (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

בתקופתו של אדלשטיין קיימה וועדת חוץ וביטחון יותר מ-40 ישיבות בסוגיית הגיוס. ביסמוט לא מתכוון להתחיל את התהליך מההתחלה ולאחר הפגישה עם הצוות המקצועי יבין מה המשך הדרך לגיבוש חוק הגיוס.

מינויים נוספים שיאושרו בוועדת הכנסת ביניהם יו״ר ועדת הפנים - יצחק קרויזר, יו״ר ועדת עבודה ורווחה - מיכל וולדיגר, יו״ר הוועדה לזכויות הילד - קטי שטרית, סגן יו״ר הכנסת - אליהו רביבו (במקום חנוך מילביצקי), סגן יו״ר הכנסת - יעקב מרגי (במקום ארז מלול), הוועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה - מיכאל מלכיאלי (במקום אברהם בצלאל), מרכז הקואליציה בוועדת הכספים - אלי דלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר