"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הממשלה דוהרת למחוק את עזה, כל עזה תהיה יהודית": השר אליהו עורר סערה

שר המורשת עמיחי אליהו התבטא ברדיו "קול ברמה" בהצהרה שנויה במחלוקת • במערכת הפוליטית הגיבו בחריפות: יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד כינה את דבריו "פיגוע ערכי ואסון הסברתי" • ח"כ אפרת רייטן תבעה גינוי ממשלתי וכינתה אותו "איש מסוכן" • אירגון "אחים לנשק" גינה את דבריו וכינה אותו "אידיאולוג קיצוני בלי גבולות"

,עודכן
0השמעה
השר אליהו. "נמחוק את עזה". צילום: אורן בן חקון

התבטאות מקוממת של שר התרבות עמיחי אליהו מעוררת זעם פוליטי וביקורת ציבורית נוקבת. בריאיון ששודר היום ברדיו "קול ברמה", אמר אליהו "הממשלה דוהרת לזה שעזה נמחקת, תודה להשם שאנחנו מוחקים את הרוע הזה. כל עזה תהיה יהודית".

פעילות צה"ל בעזה,צילום: דובר צה"ל

דבריו של השר פורסמו ועוררו סערה כולל דיווח בולט של רשת אל ג'זירה. בארגון "אחים לנשק" הגיבו: "ככה נשמע שר בממשלת ישראל. בלי מוסר, בלי טוהר נשק, בלי בושה. מדינה שלוחמיה נהרגים וקורסים משירות מילואים מנוהלת ע"י אידיאולוגים קיצוניים בלי גבולות. ברית המשתמטים מעולם לא הייתה הרסנית יותר".

הרס בעזה לאחר תקיפות צה"ל,צילום: רויטרס

גם במערכת הפוליטית נרשמה התקוממות. ח"כ אפרת רייטן, מסרה "שר מכהן בממשלה קורא בגלוי לפשעי מלחמה חמורים. הוא לא חבר אופוזיציה ולא צייצן אלא בורג מרכזי ברשות המבצעת. אליהו הוא איש מסוכן. אני דורשת מהממשלה להוציא גינוי חד משמעי".

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, הוסיף "דברי השר אליהו הם פיגוע ערכי ואסון הסברתי. ישראל לעולם לא תשכנע את העולם בצדקת המלחמה כל עוד מובילה אותה ממשלת מיעוט קיצונית עם שרים שמקדשים דם ומוות. לוחמי צה"ל נלחמים כדי להחזיר את החטופים לא כדי למחוק אוכלוסייה אזרחית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר