ח"כ אביגדור ליברמן וחמולות עם נשקים בעזה. צילום: ללא קרדיט

"'מר ביטחון' מסרב לחלופה ביטחונית לחמאס": ח"כים זועמים על רקע חימוש המיליציות

ל"ישראל היום" נודע כי מיליציה שחומשה על ידי ישראל, ירתה במחבלי חמאס ליד מרכזי חלוקת הסיוע, פרסום שמגיע בעקבות דבריו של יו"ר ישראל ביתנו ליברמן, שטען נגד הממשלה כי היא מחמשת מיליציות • ח"כ נעמה לזימי על הידיעה שאושרה: "אם זה לא מעיד על חוסר כשירות וסכנה למדינה אז מה כן?"

ל"ישראל היום" נודע כי חומשה מליציה על ידי ישראל, אשר ירתה במחבלי חמאס ליד מרכזי חלוקת הסיוע, בניסיון למנוע את חסימת ציר הגישה למתחם האספקה. התגובות במערכת הפוליטית לא איחרו לבוא.

הפרסום מגיע בעקבות דבריו של יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן, שטען הבוקר (חמישי) כי ישראל מציידת בנשק מיליציות המזוהות עם דאעש ברצועת עזה בהוראת רה"מ נתניהו, והוביל לכך שגורמים בממשלה תקפו אותו.

ליברמן%3A "נתניהו מחמש מיליציות מזוהות דאעש בעזה" %2F%2F באדיבות רשת ב'

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) הגיבה על התדרוכים של "גורם בכיר בקבינט" נגד ליברמן על כך שחשף שנתניהו מחלק נשקים לחמולות המזוהות עם דעאש ברצועה: "‏מי שגרמו לזה שבכלל יש חטופים בעזה, אלו אנשי הקונספציה בראשות ראש ממשלת 7 באוקטובר. נתניהו שמעביר לחמאס סיוע הומניטרי על סך 700 מיליון שקלים, מסכן את חיילנו".

הציוץ של ליברמן נגד הממשלה, צילום: מתוך X

בתוך כך ולראשונה, גורמי ביטחון ישראלים בכירים אישרו את טענת ליברמן: מיליציות מקומיות בעזה שאינן קשורות לחמאס או לפתח משתפות פעולה עם ישראל, נלחמות בחמאס ומסייעות באבטחת אתרי חלוקת סיוע. סטיב וויטקוף, השליח המיוחד של טראמפ למזרח התיכון, צייץ בתגובה לאישור: "YES".

"מסרב לחלופה מדינית"

ח"כ נעמה לזימי הגיבה: "'מר ביטחון' מסרב להביא חלופה מדינית לחמאס וגם מחלק נשק לדאעש וקבוצות ג'יהדיסטיות ברצועה. אם זה לא מעיד על חוסר כשירות וסכנה למדינה אז מה כן?".

חברת הכנסת מרב מיכאלי כתבה: "'רבין נתן נשק לערבים', צועקים עד היום תומכי הקואליציה שהעבירה עשרות מיליוני דולרים במזומן לחמאס, ועכשיו מחמשת מיליציות של דעא״ש ברצועה. קואליציית הטבח וההפקרה מובילה אותנו לחיים של מלחמת נצח, של 56 רון ארדים חדשים. חייבות לעצור את זה עכשיו, ולהחזיר את מי שעוד בעזה. אין להןם זמן".

מנגד, חברת הכנסת מהליכוד טלי גוטליב בחרה לתקוף את הצנזורה הצבאית שאישרה את הפרטים לפרסום. לדבריה, "הצנזור הצבאי פגע קשות ואנושות בבטחון המדינה ובחוסנו של צה״ל כשאישר פרסום העברת נשק לגורמים בעזה. כל ילד מבין שישראל עושה שימוש במגוון שיטות להשגת מידע ומודיעין למען השגת יעדי המלחמה והשבת חטופינו".

"מילא שאביגדור ליברמן לא חס על בטחון המדינה וחושף העברת אמלח לעזתים, אין לי ציפיות ממנו. אך העובדה שהצנזור אישר זאת היא נוראית ופגעה קשות בבטחון המדינה ופגעה בשיטות פעולה של ישראל למען השגת יעדי המלחמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...