"אמיר כוכבי: שאפו" כתב אחמד טיבי, ליברמן ומיקי זוהר תקפו: התגובות לנאום ראש העיר

במערכת הפוליטית מתייחסים לראש עיריית הוד השרון שאמר ״אל לנו להחריש מול זוועות כלפי בני לאומים אחרים בעולם - גם אם הן מתבצעות בשמנו״ • ליברמן דרש מיאיר לפיד לגנות • "יריקה בפרצופם של שורדי השואה" צייץ מיקי זוהר

ראש עיריית הוד השרון בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2025. צילום: מתוך טוויטר

אחרי הנאום של ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי אמש (רביעי) בטקס הרשמי של העירייה ליום הזיכרון לשואה ולגבורה בו אמר: ״אל לנו להחריש מול זוועות כלפי בני לאומים אחרים בעולם - גם אם הן מתבצעות בשמנו״, במערכת הפוליטית וברשתות החברתיות מגיבות לנאום השנוי במחלוקת.

ראש עיריית הוד השרון בטקס העירוני: ״אל לנו להחריש מול זוועות כלפי בני לאומים אחרים בעולם - גם אם הן מתבצעות בשמנו״

גם חלקים באופוזיציה וגם בקואליציה היחליטו לגנות את דבריו של ראש העיר. השר מיקי זוהר מהליכוד צייץ היום כי "דבריו המביכים של ראש עיריית הוד השרון הם יריקה בפרצופם של שורדי השואה. אלה שעלו לארץ ישראל, הקימו מדינה ושרדו את הטבח הנורא שביצעו ‘עמים אחרים’. אין לי ספק כי רובם המוחלט של תושבי הוד השרון מתנערים מהאמירות המקוממות הללו". 

גם אביגדור ליברמן כתב בחשבון ה-X שלו "אמיר כוכבי, מסית נגד צה״ל ונעמד דווקא לצד המחבלים. אני מצפה מיאיר לפיד, שכוכבי מזוהה עם מפלגתו, לגנות את דבריו מיד".

דורש מלפיד לגנות את כוכבי. ח"כ ליברמן, צילום: אורן בן חקון

"ראש העיר ממפלגת יש עתיד משווה ביום השואה את חיילי צה"ל לנאצים. יאיר לפיד כבן לניצול שואה עדיין שותק. ‏פני הבושה״ כתב צבי סוכות מהציונות הדתית. 

ראש עיריית הוד השרון בהתבטאותו הוכיח שילוב נדיר של בורות, רשעות וטמטום - מעניין מאיזו מפלגה הוא?" כתבה השרה מאי גולן.

מי שדווקא בירכו והביעו הערכה הם חברי המפלגות הערביות. אחמד טיבי, שיתף את הנאום שלו בכנסת מיום השואה ב-2010 וכתב: "אמיר כוכבי: שאפו. מי שתוקף אותך היום ,יצטרף אליך בעוד כמה שנים". בנוסף ח"כ עופר כסיף צייץ "איך זה שכוכבי אחד לבד מעז? כל הכבוד על היושרה והאומץ לדבוק באמת ובאנושיות בסיסית. אל מול עדר קרנפים שועט המבקש לרמוס את קול המוסר, עומד כוכבי וזועק מדם לבו. כבוד!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר