סמוטריץ' בעימות חזיתי עם הרמטכ"ל: אם אינך יכול לממש מדיניות - אתה יכול לעזוב

שר האוצר סירב להקשיב לדברי ראש השב"כ רונן בר במהלך הישיבה הסוערת בקבינט והטיח ביקורת קשה באייל זמיר על ניהול המלחמה • ל"ישראל היום" נודע כי במהלך הדיון, הרמטכ"ל הציג תוכניות לגבי המשך הלחימה ברצועה • גורם המעורב בפרטים: "עימות חזיתי"

אייל זמיר וסמוטריץ'. עימות חזיתי. צילום: אורן בן חקון

עימות חריף מאוד אתמול (שלישי) בקבינט: שר האוצר בצלאל סמוטריץ' סירב אתמול (שלישי) להקשיב לדברי ראש השב"כ רונן בר בקבינט המדיני-ביטחוני. בנוסף, הוא הטיח ברמטכ"ל החדש, רב-אלוף אייל זמיר, ביקורת על האופן שבו המלחמה מתנהלת.

סמוטריץ' על רונן בר: "אם ידבר בקבינט - אלך לשירותים או לקפה" // מתוך רדיו "קול ברמה"

נציין כי ‏הרמטכ״ל למעשה שלל כל חלופה לשינוי בחלוקת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה - לא חברות אמריקניות ולא צה״ל ואמר שצריך להכניס סיוע לאזרחים. השר ‏סמוטריץ' תקף את זמיר: "אתה לא תבחר את המשימות שלך, מי שלא יכול לבצע משימות - יוחלף". בנוסף, ‏סמוטריץ' תקף את ראש השב"כ רונן בר, שהעיר הערה: ״תעשו פה סדר דוברים, הוא ידבר שלוש דקות בחסות בגץ״.

"חוזר על הטעויות של קודמו"

ל"ישראל היום" נודע כי במהלך הדיון הסוער בישיבת הקבינט, הרמטכ"ל הציג את תוכניות הצבא לגבי המשך הפעילות בעזה. ואולם הקו שהציג עורר ביקורת חריפה של רבים מהשרים. גורם שעודכן בתכני הישיבה הגדיר אותה כ"עימות חזיתי ואמיתי".

בין המתנגדים לגישה שהציג זמיר נמצאים בין השאר שר הביטחון ישראל כ"ץ, וכן השרים יריב לוין, אלי כהן, זאב אלקין, ואורית סטרוק. לטענתם, זמיר "חוזר על הטעויות של קודמו". את הביקורת החריפה ביותר, השמיע, כאמור, השר סמוטריץ', שאמר לרמטכ"ל כי אם הוא לא מסוגל לממש את המדיניות שהקבינט מעוניין בה, הוא יכול לעזוב את תפקידו. ראש הממשלה נתניהו לא נקט עמדה בוויכוח אלא ניסה להעביר את הדיון לפסים מעשיים. עוד נודע ל"ישראל היום: כי בשל הוויכוח החריף, הדיון כיצד להתקדם בלחימה, הסתיים בלי הכרעה.

לוחמים ברצועה, צילום: דובר צה"ל

עימות צדדי נוסף בישיבת הקבינט בין השר סמוטריץ', לראש השב"כ שפוטר רונן בר. בהתאם להבטחתו "לצאת לשירותים" בעת שראש השב"כ ידבר, סמוטריץ' עזב את הדיון פעמיים. הדבר קרה לאחר שבר העיר הערות צד מספר פעמים, בתגובה לסקירות של אמ"ן, זאת במקום להציג את עמדתו בצורה מסודרת. בתגובה אמר לו סמוטריץ' כי עליו לדבר בתורו "בחסות בג"ץ כשיגיע תורו" ולא להתפרץ.

גורם מדיני על ישיבת הקבינט הלילה: "לא התקבלה שום החלטה על הכנסת סיוע הומניטרי לעזה. הדרג המדיני הנחה את מערכת הביטחון וצה״ל לשלול מהחמאס את השליטה בסיוע ההומניטרי בכל מצב שעשוי להתפתח".

סמוטריץ׳ מסר: "ניהול המאמץ האזרחי בעזה באופן שבו הוא לא מגיע לידי חמאס היה ונשאר המרכיב הקריטי ביותר להכרעה ולניצחון במלחמה. אין לי שום טענות לרמטכ"ל. הביקורת שלי היא על ראש הממשלה שלא אוכף את מימוש מדיניות הדרג המדיני על צה"ל. הכנסת סיוע לוגיסטי שמגיע לחמאס זה צעד שאני לא אהיה שותף לו. המשך דשדוש צבאי והכנסת סיוע הומניטרי כשחטופינו שם - לא אופציה. ראש הממשלה הוא האחראי העליון - פתיחת מערכה להכרעת חמאס, כיבוש עזה והחלת ממשל צבאי זמני עד לפתרון אחר, השבת החטופים והתנעת תוכנית טראמפ או שלממשלה הזו אין זכות קיום".

שר האוצר סמוטריץ' בפתח ישיבת סיעת הציונות הדתית, צילום: אורן בן חקון

נזכיר כי שר האוצר עורר לאחרונה ביקורת על כך שהוא מוכן להקריב את החטופים כדי לסיום המלחמה, אחרי שטען בריאיונות ש"החטופים הם לא המטרה הכי חשובה". השר, שקרא גם לקבל החלטת קבינט שלפיה על ישראל לכבוש את כל שטח רצועת עזה, פנה לנתניהו, דרש להחיל ממשל צבאי ואמר: "נגמרו התירוצים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר