"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סמוטריץ' מתפטר - ויחזור אחר כך כשר האוצר: "בן גביר הפר את הסיכומים"

ח״כ יצחק קרויזר יעזוב את הכנסת עקב התפטרותו של יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מתפקידיו בממשלה, שיחזור לכהן כח"כ • גורם במפלגתו של סמוטריץ' מתח ביקורת על עוצמה יהודית: "הסירוב של איתמר בן גביר לעמוד בהתחייבות והוצאתם של שני שחקנים אלו מהקואליציה מיותרת ולא ראויה" • עוצמה יהודית: "הכל ברוח טובה, לא ניכנס למריבות מיותרות בקואליציה"

,עודכן
0השמעה
שר האוצר סמוטריץ' בפתח ישיבת סיעת הציונות הדתית (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' התפטר הערב (שני) מתפקידיו כשר האוצר וכשר במשרד הביטחון "בשל הפרת הסיכומים בין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר וראש הממשלה כבנימין נתניהו".סמוטריץ' יחזור לכהן כחבר כנסת, וביקש שימונה מחדש לתפקידים אחרי אישור מינויו כח"כ.

סמוטריץ משיב לשאלה למי הוא קורא לא לציית לגורמים משפטיים בעניין הדחת רונן בר // אמיר אטינגר

נציין כי אחרי שקרויזר יצא מהכנסת, יצטרכו למנות מחדש את סמוטריץ' לשר האוצר. כלומר, להצביע עליו בממשלה ובכנסת. ההתפטרות צפויה להיכנס לתוקף תוך 48 שעות. נכון לרגע זה עדיין ישנה האפשרות כי בקואליציה יגיעו להסכמה וסמוטריץ' לא יתפטר.

גורם בציונות הדתית אחרי ההתפטרות של סמוטריץ': "התנהלותה של עוצמה יהודית לא מובנת. חבל שהם לא עומדים בהתחייבותם להשיב את חבר הכנסת לשעבר, צבי סוכות, למרות שלבקשת עוצמה יהודית הקואליציה הותירה את חה"כ קרויזר בכנסת בזמן התפטרות מפלגתם. הוצאתם של קרויזר וסוכות מהקואליציה מיותרת ולא ראויה".

‏מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית, יהודה ולד, הגיב וצייץ בחשבון ה-X שלו (לשעבר טוויטר): "פוליטיקה קטנה ואי עמידה בהסכמים. את קרויזר במשך חודשיים השארנו בכנסת על המקום של הציונות הדתית למרות שבן גביר ומפלגתו פרשו מהקואליציה והדיחו מהכנסת את צבי סוכות. עכשיו הם הבינו שטעו וחזרו לממשלה. ברוכים השבים. עכשיו, למרות סיכומים מפורשים, הם מסרבים לעמוד בסיכומים ולהחזיר את צבי לכנסת. איתמר דורש ג'ובים ותקן לשר מיותר על חשבון עם ישראל באמצע מלחמה. התנהלות ילדותית".

‏יו״ר הקואליציה אופיר כץ שוחח עם בן גביר וכעס עליו. ‏כץ אמר לשר שאי אפשר להתנהל ככה, ושצריך לעמוד בסיכומים. עוד טען כי התפטרותו של סמוטריץ' תהיה ערעור מיותר לקואליציה. נציין כי ‏בן גביר סירב לכל ההצעות, כמו גם למנות את ח"כ סון הר מלך לסגנית שר כדי שתתפטר בנורבגי. עוצמה יהודית: "הכל ברוח טובה, לא ניכנס למריבות מיותרות בקואליציה. אם לא מסתדר, לא חייבים ח״כים נורבגיים. קרויזר יתמנה למנכ״ל עוצמה יהודית".

פוליטיקה קטנה ואי עמידה בהסכמים.

את קרויזר במשך חודשיים השארנו בכנסת על המקום של הציונות הדתית למרות שבן גביר ומפלגתו פרשו מהקואליציה והדיחו מהכנסת את צבי סוכות.
עכשיו הם הבינו שטעו וחזרו לממשלה.
ברוכים השבים.
עכשיו, למרות סיכומים מפורשים, הם מסרבים לעמוד בסיכומים ולהחזיר את…

— יהודה ולד (@yehodavald)March 31, 2025

ח"כ צבי סוכות מסר: "אין שום סיבה בעולם שבתקופת מלחמה וקיצוצים ימנו שר חדש בממשלה רק כדי להחזיר אותי לכנסת. מצפה מחברי היקרים בעוצמה יהודית לעמוד בסיכומים ובהתחייבויות ולמצוא מי שיתפטר באמצעות החוק הנורווגי כדי שנמשיך לעבוד יחד בכנסת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר