דרמה פוליטית מורטת עצבים - עד לרגע האחרון: כשעה לפקיעת המנדט של לפיד בחצות, הצליחו חברי גוש "רק לא נתניהו" לסגור הסכם להקמת ממשלה. בשל סיבות טכניות, השבעת הממשלה תיתכן רק בעוד כשבועיים, עובדה שתאפשר לנתניהו להגביר את הלחצים על חברי המפלגות הימניות להתנגד להקמת הממשלה.
חברי כנסת רבים בימין ממשיכים להפעיל לחץ על חברי ימינה, ניר אורבך ועידית סילמן, במטרה לסכל את ממשלת השמאל. ח"כ מיקי זוהר מהליכוד צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "אני רוצה להאמין בניר אורבך ועידית סילמן, הם עוד יכולים להציל את המצב. נותרה בי תקווה וציפייה קלושה שהם יילכו עם האמת שלהם כמו שיקלי. זו שעת המבחן שלהם שתירשם בדפי ההיסטוריה של עם ישראל לנצח נצחים".
יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', תקף את שותפו לשעבר נפתלי בנט: "בנט בסך הכל מימש את תכניתו הסדורה מלפני הבחירות לחבור ללפיד, כדי להדיח את נתניהו ולהיות ראש ממשלה בכל מחיר. זו שעליה התווכחנו וגרמה לנו להיפרד. זו שהוא שיקר ביודעין כשהכחיש לכל אורך מערכת הבחירות. זו שניסיתי לזעוק מעל כל במה במערכת הבחירות והיו מי שכעסו עלי ולא האמינו".
נפתלי בנט בסך הכל מימש הערב את תכניתו הסדורה מלפני הבחירות לחבור ללפיד כדי להדיח את נתניהו ולהיות ראש ממשלה בכל מחיר. זו שעליה התווכחנו וגרמה לנו להיפרד. זו שהוא שיקר ביודעין כשהכחיש לכל אורך מערכת הבחירות. זו שניסיתי לזעוק מעל כל במה במערכת הבחירות והיו מי שכעסו עלי ולא האמינו. pic.twitter.com/BfcZtkUeSv
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) June 2, 2021
ח"כ אורית סטרוק (הציונות הדתית) תקפה את בנט על שיתוף הפעולה עם רע"מ: "נפתלי בנט, האיש שאיים להפיל ממשלה על שחרור מחבלים ישראלים, מקים ממשלה עם הזרוע הפוליטית של המחבלים האלה. עצוב, מביש ומחריד".
ח"כ קרן ברק (הליכוד): "אתמול אמרנו שזה לא נגמר עד שלא נגמר. ראינו שזה נמשך לתוך הלילה. כל בר דעת רואה 7 מפלגות שכל אחת מושכת לכיוון שלה בלי דבק אמיתי. בימים הקרובים נסביר לציבור, ל-2 מיליון איש שבחרו בימין, לאיזה סוג של ממשלה הם נכנסים".
ח"כ מתן כהנא: "הוחלט על הקמת מנהלת למניעת השתלטות של פלסטינים על שטחי C, ועל פיצול תפקיד היועמ"ש. אני משוכנע שהממשלה הזו תהיה אפילו יותר ימנית מהממשלות שהיו לנתניהו".
בימין מגבירים את הלחץ
התלבטויותיו של ח"כ ניר אורבך מימינה באשר לתמיכה בהקמת ממשלה הגיעו אתמול לשיא. אמש, זמן קצר לפני פקיעת המנדט, דווח כי אורבך, שעבר לחצים משמעותיים מצד פעילי ימינה שמתנגדים לממשלה ולחצים מצד אנשי ליכוד, מתלבט אם להצביע נגד הממשלה. אורבך אמר לאחרונה למקורביו כי הוא שוקל או להצביע בעד או להתפטר.
בימים הקרובים מתכננים בימין להפגין מול הבית של איילת שקד. מארגני ההפגנה אמרו: "איילת עומדת כפסע מהפניית עורף חסרת תקדים למחנה הלאומי והפיכתה להעתק עצוב של אריאל שרון. המחנה הלאומי מתעורר וחוזר לכיכרות והרחובות. אנו נקרא לאיילת: אל תתנתקי מהימין. אל תתנתקי מהזהות היהודית. אל תמכרי את הנגב לתומכי הטרור. עוד לא מאוחר להתעשת - הצביעי נגד הקמת ממשלה עם השמאל הקיצוני וערבים תומכי טרור".
בגוש השינוי חוששים מקריסת המהלך
חברי גוש השינוי אמנם חגגו אמש את ההסכם המתגבש, אך עדיין חוששים מקריסת המהלך לפני ההשבעה. ח"כ מתן כהנא (ימינה) אמר הבוקר כי על חברי מפלגתו מופעלים לחצים כבדים לטרפד את המהלך: "מופעלים על חברי ימינה לחצים ברשתות, בטלפונים הפרטיים ובהפגנות ליד הבתים - זה עובר כמה גבולות. יש כמה חברי כנסת שמרגישים שהילדים שלהם מאוימים. רה"מ בהחלט מנסה לבחוש, ולא רק הוא, מנסים בכל דרך לסכל".
בנוגע להישגי ימינה במו"מ אמר ח"כ כהנא: "יש תחושה שמוקמת פה ממשלת שמאל - וזה הכי רחוק מהמציאות. למשל הוחלט על הקמת מנהלת למניעת השתלטות של פלסטינים על שטחי C, ועל פיצול תפקיד היועמ"ש. אני משוכנע שהממשלה הזו תהיה אפילו יותר ימינית מהממשלות שהיו לנתניהו".
ח"כ לשעבר נחמן שי (העבודה), אשר מיועד לתפקיד שר התפוצות, אמר: "אני מקווה שאקבל את מה שנסגר - ואכהן בתפקיד שר התפוצות. אנחנו הולכים לדרך מאוד לא בטוחה, דרך של מהמורות. זה לא משדר יציבות רבה מדי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו