"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האופוזיציה לממשלה: "הליך פיטורי ראש השב"כ - בלתי חוקי, ניגוד עניינים של רה״מ"
מפלגות יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו לנתניהו והיועמש"ית מכתב התראה לפני הגשת עתירה • ראשי המפלגות: "כל הנתונים מצביעים כי ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בין היתר בחקירות שב"כ בעניין עובדי לשכת ראש הממשלה"
נתניהו. צילום: חיים גולדברג/ פלאש90

האופוזיציה לממשלה: "הליך פיטורי ראש השב"כ - בלתי חוקי, ניגוד עניינים של רה״מ"

מפלגות יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו לנתניהו והיועמש"ית מכתב התראה לפני הגשת עתירה • ראשי המפלגות: "כל הנתונים מצביעים כי ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בין היתר בחקירות שב"כ בעניין עובדי לשכת ראש הממשלה"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

האופוזיציה במכתב התראה לממשלה:מפלגות יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו היום (שני) לראש הממשלה והיועצת המשפטית לממשלה מכתב התראה לפני הגשת עתירה בעקבות פיטורי ראש השב"כ רונן בר. "ההחלטה ליזום את הליך הפיטורין היא החלטה בלתי חוקית, שהתקבלה שלא כדין, תוך ניגוד עניינים חריף של רה״מ".

רה"מ נתניהו%3A "בשל חוסר-אמון מתמשך%2C החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ"

במכתב המשותף נכתב: מדובר בהחלטה שהתקבלה בניגוד עניינים חריף של ראש הממשלה, כל הנתונים מצביעים כי ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בין היתר בחקירות שב"כ בעניין עובדי לשכת ראש הממשלה".

"החלטה ללא תשתית עובדתית מוצקה"

במכתב גם נכתב כי "מהודעת ראש הממשלה עולה כי ההחלטה התקבלה ללא תשתית עובדתית מוצקה וכבדת משקל, שיש בה להצדיק מהלך תקדימי ודרמטי מסוג זה. וכי ראש הממשלה יזם את פיטורי ראש השב"כ במהלך תקדימי, מבלי שהוא מתייעץ עם היועצת המשפטית לממשלה".

היועמש"ית, גלי ברהב מיארה. באופוזיציה העבירו ביקורת על רה"מ שלא התייעץ עימה, צילום: גדעון מרקוביץ

עוד הסבירו סיעות האופוזיציה כי: "מדובר בניצול מובהק לרעה של סמכות שלטונית, וכי השיקולים העומדים ביסוד ההחלטה הם שיקולים זרים ופסולים, העומדים בסתירה מובהקת לשיקולים המנחים את עבודת שירות הבטחון הכללי בהתאם לחוק"

לבסוף סיכמו: ככל שיתקדם הליך הפיטורין, ותקודם החלטת ממשלה שתממש ותוציא אל הפועל את החלטת ראש הממשלה - יפנו הסיעות בעתירה לבג"ץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...