"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקחו לבן גביר את הקרדיט? סמוטריץ' וכץ סיכמו על תקציב שיא למשרד לביטחון לאומי

ממלא מקום השר לביטחון לאומי הגיע לסיכומים בנושא עם סמוטריץ' - והמשטרה ושב"ס יקבלו תוספת תקציבית • לפי הסיכום יוקצו 1.9 מיליארד שקלים לשב"ס עבור הקמת המתקנים • התקציב של המשרד יגיע לכ-28 מיליארד שקל

,עודכן
0השמעה
אגף המחבלים בכלא גלבוע (ארכיון). צילום: משה שי

לקחו לבן גביר את הקרדיט? שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וממלא מקום השר לביטחון לאומי חיים כץ הגיעו להסכם על הגדלה משמעותית של תקציב המשרד לביטחון לאומי לשנת 2025. על פי ההסכם, התקציב יגדל לשיא של כ-28 מיליארד שקלים, במטרה לחזק את המשטרה, שירות בתי הסוהר ומערך הכבאות וההצלה.

לאחר שבן גביר גרר את נתניהו להגיע להצבעות במליאה זמן קצר אחרי הניתוח שעבר להסרת הערמונית, נוצר משבר שנפתר דווקא בימים שבהם השר לביטחון לאומי הוחלף באחר.

לאור העלייה הדרמטית במספר האסירים הביטחוניים, סכום חסר תקדים של 1.9 מיליארד שקלים יוקצה לשב"ס עבור בניית מתקני כליאה חדשים. בנוסף, יתווספו כ-300 תקנים חדשים לכוחות התערבות מיוחדים שיסייעו בשמירה על המשילות במתקני הכליאה.

ההסכם כולל גם תוספת שכר משמעותית לשוטרים ולסוהרים בהיקף של 1.081 מיליארד שקלים. התוספת תגיע עד 2,000 שקלים לחודש ותשולם כבר במשכורת אפריל 2025. עד ינואר 2028 צפוי השכר לגדול בכ-3,000 שקלים נוספים. כמו כן, הזכאים יקבלו תוספת רטרואקטיבית חד-פעמית של עד 12,000 שקלים.

בצלאל סמוטריץ',צילום: אורן בן חקון

השר חיים כץ אמר כי "בהירתמותו המלאה של שר האוצר בצלאל סמוטריץ, הגענו לסיכום שמספק מענה משמעותי לגופים, אם כי לא שלם. האתגרים מרובים, נצטרך לעשות כלכלת משפחה, לתעדף משימות ולקבוע את סדר העדיפויות".

השר חיים כץ,צילום: ליאור מזרחי

שר האוצר סמוטריץ' הוסיף: "חיזוק הביטחון הלאומי מחייב השקעה אמיתית בכוחות שפועלים בשטח. הגדלת התקציב תאפשר למשטרה, לשב"ס ולכבאות לפעול ביעילות, לשמור על המשילות ולחזק את הביטחון הפנימי של אזרחי ישראל".

התוספת התקציבית נועדה לשמור על הכשירות המבצעית של כוחות הביטחון הפנימי ולתמוך במאמץ המלחמתי הנמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר