"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אדלשטיין עקץ את היועמ"שית שביקרה את חוק הפטור מגיוס: "לא אמורה לקבוע בעבודת הכנסת"
בהרב-מיארה שיגרה אתמול מכתב בהול לשר הביטחון ישראל כ"ץ ובו כתבה כי "אין עמידה ביעדי הגיוס שהוצגו" • יו"ר ועדת החוץ והביטחון: "היא אסרה על היועצת המשפטית של משרד הביטחון לקחת כל חלק בדיונים" • ח"כ אזולאי מש"ס: "לא יעזור כלום כל עוד אין חוק שמסדיר את הנושא, לא יבואו מתגייסים"
אדלשטיין בדיון בוועדת החוץ והביטחון. צילום: אורן בן חקון

אדלשטיין עקץ את היועמ"שית שביקרה את חוק הפטור מגיוס: "לא אמורה לקבוע בעבודת הכנסת"

בהרב-מיארה שיגרה אתמול מכתב בהול לשר הביטחון ישראל כ"ץ ובו כתבה כי "אין עמידה ביעדי הגיוס שהוצגו" • יו"ר ועדת החוץ והביטחון: "היא אסרה על היועצת המשפטית של משרד הביטחון לקחת כל חלק בדיונים" • ח"כ אזולאי מש"ס: "לא יעזור כלום כל עוד אין חוק שמסדיר את הנושא, לא יבואו מתגייסים"

יהודה שלזינגר
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, תקף היום (חמישי) בדיון בוועדה את היועמ"שית, גלי בהרב מיארה,שביקרהאת שר הביטחון, ישראל כ"ץ, על יעדי הגיוס הנמוכים.

אדלשטיין אמר כי "מצופה מהיעוץ המשפטי לממשלה ללוות את חוק הגיוס. במקום זאת, היא אסרה על היועצת המשפטית של משרד הביטחון לקחת כל חלק בדיוני חוק הגיוס. מה שנשכח בשנים האחרונות זה שהיועצת המשפטית לא אמורה לקבוע או להתערב בעבודת הכנסת".

בהרב-מיארה שיגרה אתמול (רביעי) מכתב בהול לשר הביטחון ישראל כ"ץ ובו כתבה כי "אין עמידה ביעדי הגיוס שהוצגו. נדרש כי הממשלה תפעל באופן דחוף לאכיפת חובות הגיוס מול משתמטים".

בתחילת חודש ינואר האחרון הציג תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח האדם בצה"ל, בדיון בוועדה לביקורת המדינה אתיעד הגיוס לשנה הקרובה(מיולי 2025 עד יוני 2025) שיעמוד על 4,800 חרדים.

נציג צה״ל בוועדה אמר כי "יצאו עד עכשיו 10,000 צווים, בפעימות של 3,000 ואז 7,000. בשליש הזה שהוא ממארס עד יולי אנחנו מתוכננים להוציא עוד 14 אלף צווים. בנוסף לצווים האלה שיצאו לפי תבחינים, כל מי שמלאו לו 16 וחצי נשלח לו צו כמו כל מי שמלאו לו 16.5".

סא״ל אביגדור דיקשטיין, ראש תחום חרדים באגף כוח אדם בצה״ל, סיפר במהלך הדיון בוועדת חוץ וביטחון כי רק 177 התגייסו בפועל מבין 10,000 הצווים שנשלחו לחרדים בין יולי 24׳ למרץ 25׳.

ערוץ הכנסת

סא"ל דיקשטיין: "תהליך גיוס החרדים מתבצע בשלושה מסלולים עיקריים. המסלול הראשון הוא שליחת צווי גיוס לבני 16.5, ללא הבחנה בין חרדים ללא-חרדים. המסלול השני הוא מסלול הגיוס הרגיל של חרדים, במסגרתו התגייסו 1,400 בוגרי שירות חרדי בשלישון הראשון והמסלול השלישי, המתייחס ל"בריכת החרדים", כולל כ-10,000 צווי גיוס שיצאו בשתי פעימות. מתוך צווים אלה, שני שליש נשלחו באופן אקראי, ושליש נוסף על פי תבחינים מיוחדים, כולל חרדים הרשומים בביטוח לאומי כעובדים או כאלה שנשרו ממוסדות החינוך החרדיים".

שטרן לחרדים: "קונים אתכם בכסף. קשה לראות איך בשביל כסף אתם נותנים תמיכה. קונים אתכם בכסף".

"ח"כ ינון אזולאי מש"ס ענה: הצעתם לנו מיליארדים ולא נכנסו. לא יעזור כלום כל עוד אין חוק שמסדיר את הנושא, לא יבואו מתגייסים. גם אם ישלחו מאה אלף צווים המספרים יגיעו לאותו מקום. צריך הידברות. אם לא היו מתירים לי לשבת בוועדה הלא הייתי יושב פה.צריך להביא חוק שגם יתגייסו וגם יהיה לימוד תורה. לא יהיו מכסות ללומדי תורה".

הח״כים החרדים שואלים בדיון מה לגבי צווי גיוס לערבים. מזכיר הממשלה יוסי פוקס עונה להם: "מי שמוציא צווים זה הפוקד. הוא לא שולח לערבים צווים כבר 70 שנה, והממשלה לא מתכוונת להתערב בזה".

מזכיר הממשלה יוסי פוקס עונה לגלי בהרב-מיארה: "‏פסיקת בג"ץ ניתנה לפני כ-8 חודשים ומאז נשלחו 10,000 צווי גיוס לחרדים. כמה מהם התגייסו?
‏ 177 בלבד - 1.77%.

"‏ללא השלמת חוק גיוס שיכלול יעדי גיוס וסנקציות אפקטיביות לאי עמידה ביעדים, לצד הסדרת מעמד דחויי השירות שתורתם אומנותם - לא צפוי כל שינוי.
‏צה"ל זקוק ללוחמים בשטח ולא לחיילים בכלא!".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...