"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דני אלגרט לח"כ סעדה: "קום תגיד 5 שמות של מי שנשאר בעזה, שם כסף שאתה מפסיד"

דני, אחיו של החטוף איציק אלגרט, נזף בחברי וועדת החוץ והביטחון והאשים אותם בהחפצת החטופים בדומה למה שעשו בשואה • "הזמן לא חשוב לגביהם, וזה החמצן שלהם. לא לראות אותם כבני אדם - זה בדיוק האירוע"

,עודכן
0השמעה
"לא רואים אותם כבני אדם - זה בדיוק האירוע". דני אלגרט בכנסת. צילום: .

דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק (יצחק) אלגרט ומבולטי המאבק לשחרור החטופים במהלך השנה וארבעת החודשים החולפים, כבר השמיע קולות זעקה לא מעטים באשר למטרת-העל שלו. אך היום (שני), רגע לפני הפעימה האחרונה של שלב א בעסקה, הממשלה הצליחה להעלות את חימתו של אלגרט יותר מתמיד.

דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט,צילום: גדעון מרקוביץ

"אחי לא נהרג כתוצאה מהפצצה של חיל האוויר. אחי גווע ברעב", אמר אלגרט על אחיו בוועדת החוץ והביטחון שנערכה היום. "יכלו להוציא אותו. בנובמבר הייתה עסקה. ויתרו על כל המבוגרים ויצאו למלחמה. כל המבוגרים האלה היום קבורים, כולם מתו. מי ייתן את הדין על המוות הזה? מי ייתן את הדין על ההחלטה הזאת להשאיר אותם שם? התרענו, אמרנו והזהרנו - הזמן הוא החמצן שלהם", הוא נזף בנוכחים בוועדה.

אח החטוף: אחי גווע ברעב בשבי - ומת כתוצאה מכך | צפו בדבריו של דני אלגרט, אחיו של איציק אלגרט שמוחזק ברצועת עזה ונכלל בשלב א': "אחי היה צריך לחזור בנובמבר (23'), ויתרו על כל המבוגרים. מי ייתן את הדין על ההחלטה הזו?"@elgarat_danipic.twitter.com/M7sY7J5bL4

— ערוץ כנסת (@KnessetT)February 24, 2025


כשביקש מכלל הנוכחים לעמוד דקת דומייה לזכר קורבנות משפחת ביבס (שירי והילדים אריאל וכפיר), הפנה אצבע מאשימה כלפי הממשלה, ואמר: "מסתבר שמדינת ישראל מסוגלת להכיל הכול כבר, כולל שני ילדים שנחנקו למוות ואמא שלהם. זה לא מזיז לכם".

על דבריו אלו, התפרץ ח"כ משה סעדה: "חמאס חנק אותם למוות. תדגיש. הם הרוצחים האכזריים". אלגרט השיב ודייק את דבריו: "חמאס האכזר והפסיכופת רצחו אותם בידיים, מכיוון שראש הממשלה אפשר לו לעשות את זה. ראש הממשלה אפשר לו להיכנס לניר עוז ולקחת אותם מהבית ולחנוק אותם, אתה צודק, זה הדיוק".

לאחר מכן הוא המשיך לנזוף בחברי הוועדה, שלא מעורבים ומעורים בשמות החטופים הנותרים: "אני שם איתכם פה כסף, מתערב איתכם, אחד מהח"כים שיקום ויגיד 10 שמות של מי שנשאר בעזה, אני מפסיד לו". באותה נימה פנה ישירות לח"כ סעדה: "קום, תגיד חמישה שמות. אני עושה לך הנחה משה, חמישה שמות של החטופים שנשארו בעזה".

סעדה סירב לשאת בשמות החטופים כפי שהתבקש, וענה: "אני לא בשיח הזה. הבן שלי עכשיו בטנק כדי להחזיר את החטופים, ואל תיקח את זה למקום הזה. כולנו עצובים, כולנו מרכינים ראש. באמת, די כל הזמן לחפש ולגדף".

לחטופים יש שמות! והממשלה שוכחת אותם כשיטת עבודה.
דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט.pic.twitter.com/9dVzDCuUfI

— באמא?! (@be_ema2)February 24, 2025

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר