"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הממשלה חלשה אבל האופוזיציה אבודה

במקום להיערך למסע הסברה בעקבות סרטונים שככל הנראה יופצו ע"י עזתים שיחזרו לצפון הרצועה, הממשלה עסוקה במסע הסברה למשרד התחבורה • אבל על מי נלין אם האופוזיציה, בדגש על המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, מתנהגת, איך נאמר זאת בעדינות, כאפנדיקס של הקואליציה

,עודכן
0השמעה
המפגן המכוער של חמאס, אתמול, צילום: רויטרס

ברוכות השבות, לירי, קרינה, דניאלה ונעמה, וסליחה. סליחה שלקח כל כך הרבה זמן עד שהחזירו אתכן. על כל יום מיותר שבו הייתן בשבי חיות האדם, שחטפו אתכן מהבסיס שבו שירתֶּן אותנו, שהגנתן עלינו במצוות המדינה - שלא עשתה די כדי להחזיר אתכן קודם.

תיעוד של דניאלה, לירי, נעמה וקרינה עם משפחותיהן בדרכם לבית החולים \ דובר צה"ל

זה נכון לכל יתר 90 החטופים, חיים וחללים כאחד, האזרחים והחיילים שנמצאים עדיין שם במנהרות חמאס. בעיקר כשיש יותר מדי קולות, בקואליציה, שלא מתביישים לומר שהם נגד העסקה. נגד השלב הבא. נגד כל שלב. הם אומרים זאת ביודעם שמדובר בגזר דין מוות לנותרים מאחור.

התחושה היא שהממשלה לא מוכנה להסתכל במראה ולהודות - חמאס לא הושמד. לא מדינית, ולנוכח המראות אתמול בעת שחרור ארבע החטופות, גם לא צבאית.

נותר להתייחס אל הציבור ברצועה, שהחל ממחר והפינוי החלקי של ציר נצרים לכשיתבצע, יחל בחזרתו לצפון הרצועה. הם יראו שם את ההרס הנורא, את הבתים ההרוסים - שהרי דווח שכמעט אין בניין אחד שעומד על תילו. זה הזמן לשכנע את הציבור העזתי, לפתוח חזית הסברתית, כדי שהוא יפעל ויקיא מתוכו את חמאס לאחר שיבין את היקף הנזק שגרם להם.

המוני עזתים על גבול ציר נצרים - מחכים לעלות לצפון רצועת עזה,צילום: אי.פי

במקביל, ישראל צריכה להיערך למסע הסברה בעולם. יש להניח, שעם חזרתם לצפון הרצועה יופצו סרטוני ההרס הנרחב ברצועה וינסו להטיל את כל האשמה על ישראל. שנה וארבעה חודשים מאז הטבח ובעולם כבר שכחו מי התחיל ומי טבח. זה הזמן למסע הסברה ישראלי בעולם. להזכיר מה עשה חמאס ב־7 באוקטובר 2023. מי התוקף ומי המתגונן.

הבעיה שהממשלה עסוקה במסע הסברה למשרד התחבורה ולמובילי הדרך (נהגי אוטובוסים); בהמשך המתקפה על הדמוקרטיה בשלל חוקים, כמו חוק לשכת עורכי הדין שעבר בשבוע שעבר ומצמצם את כוח הלשכה; בהמשך הרפורמה המשפטית באמצעים אחרים, בניסיון מתמשך לא לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולמנוע את מינוי יצחק עמית לנשיא העליון - לאחר שנה וחצי בלי נשיא קבוע. העיכוב נתמך במסע מתוכנן עם האשמות מסוגים שונים נגד השופט עמית, שכל סטודנט שנה ג' במשפטים יכול להדוף.

אבל על מי נלין אם האופוזיציה, בדגש על המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, מתנהגת, איך נאמר זאת בעדינות, כאפנדיקס של הקואליציה. ותוספתן, כידוע, הוא איבר בלתי חיוני בעליל. משום מה גנץ מתעקש להתנהל בשלומיאליות פוליטית בלתי נתפסת ולחזור ולהציל את מי שהוא, כאופוזיציה, אמור לעשות כל מאמץ להחליף. בכלל זאת העלאת הצעת חוק להקמה של ועדת חקירה ממלכתית ולהתעקש לקיים עליה הצבעה, למרות שברור שאין רוב. התוצאה - אי אפשר להעלות הצעת חוק דומה במשך חצי שנה. לכך נוספו השיחות והפגישות של גנץ עם נתניהו והשמועות על חזרה לחיק הקואליציה.

. משום מה גנץ מתעקש להתנהל בשלומיאליות פוליטית בלתי נתפסת,צילום: גדעון מרקוביץ

כבר ציינתי בעבר, שתקומה תהיה לאופוזיציה רק אם יצליחו להתלכד סביב מועמד אחד מבין סיעות האופוזיציה לראשות ממשלה והצגת חזית מאוחדת ובלתי חדירה. או במילים אחרות, ללמוד משהו מנתניהו, שכבר הספיק לשכוח את מה שהם מסרבים ללמוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר