"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חברי הכנסת של חד"ש יצביעו נגד ממשלת בנט-לפיד

נציגי המפלגה ברשימה המשותפת הודיעו שיתנגדו להקמת הממשלה החדשה • "אין אנו עוסקים בהחלפת פרסונות, אלא בהחלפת מדיניות והתנגדות לכיבוש" • אם גם הח"כים של תע"ל יצביעו נגד - יספיק ח"כ אחד שיעבור ממחנה "רק לא ביבי" לגוש הנגדי על מנת לטרפד את הקמת הממשלה • על פי דרישת מנסור עבאס, קווי היסוד של הממשלה לא יכללו חוקים לטובת להט"בים

,עודכן
0השמעה
חברי הכנסת עודה ותומא-סלימאן, צילום: דודי ועקנין

חד"ש הודיעה הערב (שלישי), כי חברי הכנסת מטעם המפלגה - איימן עודה, עאידה תומא-סלימאן ועופר כסיף -יצביעו נגדהממשלה של נפתלי בנט ויאיר לפיד. "אין אנו עוסקים בהחלפת פרסונות, אלא בהחלפת מדיניות, מיגור הגזענות, והתנגדות לכיבוש", נמסר.

כזכור, הרשימה המשותפת קיבלה בבחירות האחרונות שישה מנדטים, כאשר לחד"ש יש שלושה ח"כים, לתע"ל שניים ולבל"ד אחד. אם כל הרשימה המשותפת תצביע נגד הקמת הממשלה, מצב הגושים יעמוד על כך שיהיו 59 אצבעות נגד - במצב כזה מספיק שאדם אחד יערוק מגוש השינוי לגוש שתומך ברה"מ נתניהו כדי לסכל את הקמת הממשלה.

בעבר הבהירו נציגי חד"ש כי הם תומכים בממשלה בראשות יאיר לפיד – אך עם זאת, ממשלה בראשותו של בנט הינה קו אדום מבחינתם. כמו כן, טרם ברור גם מה תהיה עמדתם של נציגי תע"ל - חברי הכנסת אחמד טיבי ואוסאמה סעדי.

עם זאת מה שברור הוא שמפלגת בל"ד תתנגד לממשלה בראשותו של בנט. יש לציין כי לפי ההסכם שנחתם בין המפלגות המרכיבות את הרשימה המשותפת, ההחלטה אם לתמוך בממשלת בנט לפיד או להתנגד לה צריכה להתקבל פה אחד ולא ברוב קולות - כך שצפוי דין ודברים בין נציגי המפלגות השונות.

הממשלה בסכנה? בנט ולפיד,צילום: מארק ישראל סלם/פול

ח״כ עאידה תומא-סלימאן אמרה: "ממשלה עם מנכ"ל מועצת יש"ע בראשותה, חובבת בושם הפשיזם במשרד הפנים, גזען מושחת במשרד האוצר ואיש ארץ ישראל השלמה בתיק המשפטים - אינה ממשלת שינוי. היא ממשלה ימנית ומסוכנת. ‏להיפטר מנתניהו ולשמור על דרכו היא טעות פוליטית, ואנחנו מתנגדים לה".

עבאס דרש - וקיבל

במקביל, בשעה זו נמשכות השיחות המרתוניות במסגרת המשא ומתן להקמת ממשלת לפיד ובנט. ל"ישראל היום" נודע כי התקבלה דרישתו של יו"ר רע"מ מנסור עבאס, לפיה לא יכנסו בקווי היסוד של הממשלה החדשה חוקים לטובת הקהילה הגאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר