"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משבר חוק הפטור מגיוס: הפערים מול משרד הביטחון והדרישה - "אפשרות דחייה לכולם"
בכיר במפלגות החרדיות ל"ישראל היום": "כל בחור ישיבה שירצה להמשיך בלימודיו - יוכל לעשות זאת ללא הגבלה" • במשרד הביטחון חוששים: מתן אפשרות דחייה גורפת יסכל את היעד של 4,800 מתגייסים
כ"ץ וגולדנופף. צילום: אורן בן חקון/יונתן זינדל פלאש90

משבר חוק הפטור מגיוס: הפערים מול משרד הביטחון והדרישה - "אפשרות דחייה לכולם"

בכיר במפלגות החרדיות ל"ישראל היום": "כל בחור ישיבה שירצה להמשיך בלימודיו - יוכל לעשות זאת ללא הגבלה" • במשרד הביטחון חוששים: מתן אפשרות דחייה גורפת יסכל את היעד של 4,800 מתגייסים

אמיר אטינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

המגעים בין המפלגות החרדיות לממשלה בנושא חוק הגיוסנכנסים להילוך גבוה, כשברקע איום חרדי בפיזור הכנסת. בעוד שר הביטחון ישראל כ"ץ מאפשר לראשונה מו"מ ישיר בין נציגי המפלגות החרדיות ליועצת המשפטית של משרד הביטחון, עדיין קיימות מחלוקות מהותיות בין הצדדים.

הפגנה ברחוב עזה%2C ירושלים %2F%2F צילום%3A ענבר הירשהורן

המפלגות החרדיות דורשות שתי נקודות מרכזיות במשא ומתן:

  1. תקופת הסתגלות שבה לא יוטלו סנקציות גם אם לא יעמדו ביעדי הגיוס.
  2. שנקודת המוצא תהיה מתן אפשרות דחיית גיוס לכלל תלמידי הישיבות, ומתוך כך להגיע ליעד של 4,800 מתגייסים.

המפלגות החרדיות מתנגדות למכסה מוגבלת של דחויי גיוס, בטענה שזו פגיעה בחופש הלימוד התורני. במשרד הביטחון מביעים חשש שמתן אפשרות גורפת לדחיית גיוס תוביל למצב שבו לא יהיה ניתן לעמוד ביעדי הגיוס שנקבעו.

בכיר במפלגות החרדיות מסר ל"ישראל היום": ״לא תהיה מכסה מוגבלת לקבלת דיחוי. כל בחור ישיבה שירצה להמשיך את לימודיו, יוכל לעשות זאת ללא הגבלה. מי שרוצה להישאר וללמוד – יישאר וילמד, נקודה״.

שער העיתון "משפחה", צילום: .

על רקע זה,נחשף אתמול בעיתון "משפחה"כי המפלגות החרדיות העבירו אולטימטום לראש הממשלה נתניהו: הן מתכוונות להגיש במקביל שתי הצעות חוק - האחת למתווה גיוס מוסכם, והשנייה לפיזור הכנסת.

בתחילת השבוע הבא צפויה להתקיים פגישה קריטית בין נציג ש"ס, אריה אטיאס, לבין נציגי משרד הביטחון והיועצת המשפטית. גורמים במפלגות החרדיות מסרו כי "נתניהו יצטרך להחליט אם הוא רוצה ליהנות מעליית טראמפ לשלטון", רמז ברור לאיום בהקדמת הבחירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...