"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בממשלה משוכנעים: זה האירוע שהוביל לפתיחת החקירה נגד ניצב משנה מועלם

בחודש יוני התרחש דיון סוער בנוגע לפשיעה לאומנית ביו"ש • אבישי מועלם חשוד כי נהג להתעלם במכוון ממידע מודיעיני הנוגע לאירועי טרור יהודי • בממשלה משוכנעים כי קרב הצעקות הוא שהוביל לחקירה נגדו • בן גביר: "מפריע ליועמ"שית, ולכן בחרה להשליך אותו לחדר החקירות כאחרון העבריינים"

,עודכן
0השמעה
נצ"מ אבישי מועלם (ארכיון). צילום: פלאש 90

בחודש יוני האחרון התרחש דיון סוער בנוגע לפשיעה לאומנית ביו"ש, בין אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס לבין מפקד ימ"ר ש"י ניצב משנה אבישי מועלם. כזכור,הדיון גלש לעימות ולצעקות. בממשלה משוכנעים כי קרב הצעקות הוא שהוביל לחקירה נגד נצ"מ אבישי מועלם - אשר חשוד כי נהג להתעלם במכוון ממידע מודיעיני הנוגע לפעילי ימין קיצוניים ולאירועי טרור יהודי ולהימנע מביצוע מעצרים.

אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס,צילום: דובר צה"ל

הדיון הסוער שאירע ביוני האחרון עורר גם את תגובתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר התערב בניסיון להרגיע את הרוחות.

בדיון גרס פוקס כי ישנה עליה משמעותית באירועי פשיעה לאומנית, עמדה שאותה גיבה ראש החטיבה היהודית. מועלם, מצדו, שלף נתונים שהוכיחו ירידה בתופעה והבהיר כי ימ"ר ש"י נועד לטיפול בעבירות מסכנות חיים, שרובן המוחלט נעשות בידי מחבלים פלשתינים.

טרור יהודי,צילום: צילום: דניאל שניאור

בשלב מסויים הרוחות התלהטו, כשפוקס הביע זלזול מופגן ביכולות החקירה של ימ"ר ש"י ואמר "כן כן, אנחנו יודעים איך אתה חוקר". מועלם מצדו טען כי התיקים מלווים בפרקליטות המדינה ונחקרים בצורה הישרה ביותר. "אם יש לך טענות בנוגע לחקירה", אמר, "כנראה יש לך טענות על הפרקליטות".

חשד שנמנע מביצוע פעולות משטרתיות נגד חשודים יהודים בפעילות לאומנית

על פי פרסומים, עיקר החשד כלפי מועלם הינו שנמנע מביצוע פעולות משטרתיות נגד חשודים יהודים בפעילות לאומנית, במטרה לקבל קידום מהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

נציב שב"ס, בן גביר וימ"ר ש"י,צילום: חיים גולדברג/פלאש90, אורן בן חקון,

בן גביר עצמו, לאחר שהותר לפרסום כי מועלם נחקר, פרסם הודעת תמיכה בו: "נצ"מ אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י, פעל כפי שראוי - שם את ביטחון המתיישבים ביהודה ושומרון בראש סדר העדיפויות, והתמקד במאבק בטרור הערבי במקום לרדוף ולהתנכל לנערים עם טושים. מועלם יישם את המדיניות שלי, ובשל כך נעצר. זה כנראה מפריע ליועמ"שית, ולכן היא בחרה לעצור אותו ולהשליך אותו לחדר החקירות כאחרון העבריינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר