"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גולדקנופף: אם חוק הגיוס לא יעבור לפני אישור התקציב בממשלה -לא נהיה בממשלה

שר השיכון אמר את הדברים בראיון ל"מקור ראשון" • הוא תומך בגיוס חרדים שאינם לומדים • צופה מלחמה עם איראן • קורא לעצור את משפט נתניהו • יתמוך בהתיישבות מחודשת בגוש קטיף

,עודכן
0השמעה
יצחק גולדקנופף. צילום: יהונתן שאול

שר השיכון והבינוי, יצחק גולדקנופף, העלה את מפלס המתח הפוליטי בראיון ל"מקור ראשון" שפורסם היום (שלישי), כאשר איים בפירוק הממשלה אם חוק הגיוס לא יאושר בהקדם. "בלי שום ספק חוק הגיוס יעבור לפני אישור התקציב בממשלה, ואפילו לפני זה. אם זה לא יקרה, אנחנו לא נהיה בממשלה", הצהיר גולדקנופף.

מחאה נגד חוק הגיוס בירושלים (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

השר החרדי הפתיע כאשר הביע תמיכה בגיוס חרדים שאינם לומדים תורה. "מי שלא מגויס ועובד – שיגייסו אותו, זה לא עניין שלנו," אמר. "החוק שלנו לא מגן על מי שלא לומד תורה".

בהתייחסו לאירועי 7 באוקטובר, גולדקנופף יצא להגנתו של ראש הממשלה נתניהו. "איזה מחדל, של נתניהו? זה לפיד אמר שביבי הוא הרוצח, הוא אשם. אפילו לא הודיעו לו," טען השר. הוא אף קרא לעצור את משפטו של נתניהו בעת הזו, באומרו: "אנחנו כמדינה צריכים לדאוג שראש הממשלה יהיה פנוי להוביל את המדינה".

מחבלים חודרים לישראל ב-7 באוקטובר,צילום: רויטרס

בנוגע למצב הביטחוני, גולדקנופף צופה הסלמה משמעותית. "לצערנו המלחמה ממשיכה, וישראל לפי המידע שיש לי תסתער על חיזבאללה ועזה במלחמה שלא ראו כמוה. לדעתי גם תהיה מלחמה עם איראן," הזהיר. במקביל, הוא הביע תמיכה בכל עסקת חטופים אפשרית, למרות הקשיים: "אני אתמוך בכל עסקה כי יש פה מצווה כפולה, גם פדיון שבויים וגם הצלת נפשות".

קרובי משפחה ומפגינים מול בית רה"מ בירושלים (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

בסוגיית ההתיישבות, השר הפתיע כשאמר כי יתמוך בחזרה לגוש קטיף: "אם הממשלה תחליט לחזור לחלקים מגוש קטיף - אני אתמוך. אני חושב שאולי התיישבות בעזה תביא ביטחון".

מחירי הדיור נוסקים,צילום: יהושע יוסף

לבסוף, כששאלו אותו על מחירי הדיור המאמירים, גולדקנופף התנער מאחריות: "זה לא בגללנו, אתם צריכים לשאול את בנק ישראל או משרד האוצר. אם מחירי הדירות עולים, זה לא שייך אלינו".

דבריו הנחרצים של השר גולדקנופף צפויים לעורר הדים בזירה הפוליטית ולהשפיע על המשך התנהלות הממשלה בסוגיות הבוערות העומדות על הפרק.

"לא מתיישב עם רוח התקופה"

השר אופיר סופר שיגר מכתב לראש הממשלה בו הוא מבקר את אמירות הפוליטיקאים החרדים ואף קורא לקידום חוק גיוס:

״לאחרונה נשמעות בקרב ההנהגה הפוליטית החרדית אמירות שאינן מתיישבות עם רוח התקופה בעניין חשיבות השירות בצה”ל״.

המכתב ששלח השר אופיר סופר לראש הממשלה,צילום: ללא קרדיט

"בשנה האחרונה אנחנו פוקדים את בתי העלמין ומשפחות הנופלים מידי שבוע, מבקרים בבתי החולים ובמרכזי השיקום, ופוגשים את עוצמת הרוח. בקרב הנופלים היו רבים שהמיתו עצמם באוהלה של תורה, עזבו את בתי המדרש ויצאו למלחמה. בהקשר זה, הדברים מקבלים משנה תוקף".

"עם פעולת צה”ל הורחב שוב משמעותית גיוס המילואים וכובד הנטל עליהם ועל בני משפחותיהם. על כן, אני רואה חשיבות ציבורית בפומביות הדברים ובפעולות מעשיות שיגיעו בעקבותיהם – הן בנושא הרחבת שורות המתגייסים, הן בחיזוק אנשי המילואים ובני משפחותיהם. ככלל, יש ליצור דיפרנציאליות מתגמלת ללוחמים, לאנשי מילואים, לפצועי לחימה ועוד".

צבי סוכות: "אנשים שדורשים מאיתנו מקסימום פרגמטיות מול המרים שבאוייבי ישראל דורשים עכשיו אפס פרגמטיות וניצחון מוחלט מול אחינו החרדים. המחוייבות שלנו היא להעביר חוק שיביא אלפי מתגייסים חרדים חדשים כבר בשנה הקרובה, להניע שינוי עמוק ביחס של החברה החרדית לצה"ל ובעיקר להקל בנטל האדיר על חיילי המילואים. אלה שמתעקשים להיות רק צודקים במאה אחוז לא יצליחו להביא חרדי אחד לצבא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר