"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בתוך שעות: אלפים בקבוצת הטלגרם שמבטיחה לפרסם את הסרט על נתניהו
בתיאור הקבוצה נכתב: "עותק מלא ובלעדי של הסרט הדוקומנטרי תיקי ביבי של אלקסיס בלום - כל החקירות והסנסציות" • לפי החוק, אסור לפרסם בארץ תיעוד חזותי או קולי של חקירות ללא אישור ביהמ"ש • בקבוצה עודכן כי "בעקבות ייעוץ משפטי - נמתין עם הפרסום עד להודעה חדשה"
The Bibi Files. צילום: אתר פסטיבל הסרטים בטורונטו

בתוך שעות: אלפים בקבוצת הטלגרם שמבטיחה לפרסם את הסרט על נתניהו

בתיאור הקבוצה נכתב: "עותק מלא ובלעדי של הסרט הדוקומנטרי תיקי ביבי של אלקסיס בלום - כל החקירות והסנסציות" • לפי החוק, אסור לפרסם בארץ תיעוד חזותי או קולי של חקירות ללא אישור ביהמ"ש • בקבוצה עודכן כי "בעקבות ייעוץ משפטי - נמתין עם הפרסום עד להודעה חדשה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי שבטלגרם נפתחה קבוצה שמבטיחה "עותק מלא" מהסרט, ואלפי בני אדם כבר הצטרפו, בשעה 01:18 הלילה (בין שני לשלישי) עדכנו בקבוצה כי "בעקבות ייעוץ משפטי - נמתין עם התגובה עד להודעה חדשה".

נציין כי לפי החוק בישראל, אסור לפרסם תיעוד חזותי או קולי של חקירות ללא אישור מבית המשפט. מכיוון שהסרט יוצר ומוקרן מעבר לים - ספק אם החוק תקף, אולם בארץ תעלה שאלה חוקית אם מותר לשדרן.

בנוסף, הגישה לסרטונים סגורה עד ההקרנה בטורונטו, הלילה (שני). קבוצה אחת בטלגרם הבטיחה לספק את הסרט באופן בלעדי - ובתוך שעות אלפי אנשים הצטרפו.

אלפים הצטרפו לקבוצת טלגרם שהבטיחה לפרסם סרטונים מהסרט על נתניהו, צילום: ללא

בתיאור הקבוצה נכתב: "עותק מלא ובלעדי של הסרט הדוקומנטרי תיקי ביבי של אלקסיס בלום. כל החקירות והסנסציות בבלעדיות".

רגע לפני ההקרנה הראשונה של הסרט "תיקי ביבי" (The Bibi Files), הגיש ראש הממשלה נתניהו לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לקיים דיון דחוף, נוכח הכוונה לכלול בסרט פרסום תיעוד חזותי או קולי מחקירותיו - ולהורות על איסור פרסום שלהן לפני קבלת היתר. אבל השופט עודד שחם דחה את הבקשה לקיים דיון במעמד צד אחד, הפרקליטות תגיב רק עוד יומיים - והסרט, כאמור, יוקרן הלילה בטורונטו.

כאמור, בית המשפט לא מונע את הקרנת הסרט בפסטיבל בקנדה, אך מאפשר להגיב לקראת דיון על שידור בארץ.

פסטיבל TIFF, צילום: אי.פי

סרט הדוקו החדש יוקרן בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בטורונטו ויציג לראשונה קטעים מחקירות נתניהו בין השנים 2018-2016. על פי הדיווח, הסרט שאורכו כשעתיים, מבוסס על מאות שעות הקלטות שהודלפו לבמאי זוכה האוסקר אלכס גיבני, זאת נוסף לצילומי חקירה משטרתיים שטרם פורסמו. הסרט יוקרן בפסטיבל הסרטים הקנדי ב-9 וב-10 בספטמבר.

ההקלטות חושפות את חקירות ראש הממשלה, רעייתו שרה, בנו יאיר, חבריו ומקורביו של ראש הממשלה וכן עובדי משק הבית. בין המרואיינים לסרט נמנים עדת המפתח בתיק 1000 הדס קליין, עד המדינה בתיק 4000 ודוברו לשעבר של נתניהו ניר חפץ, ראש השב"כ לשעבר עמי איילון וראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...