דיון סוער התקיים היום (ראשון) בוועדת החוץ והביטחון בראשות ח"כ יולי אדלשטיין בכנסת. במהלך הדיון, שנערך בדלתיים סגורות ועסק בחקירת החשד להתעללות בעציר הביטחוני בשדה תימן, חשפה הפרקליטה הצבאית הראשית, תא"ל יפעת תומר-ירושלמי, כי התנהלה חקירה סמויה במשך שלושה שבועות ואמרה: "אני שומרת על החיילים". הפצ"רית הוסיפה: "החקירה נפתחה בשל מסמכים רפואיים שלא התיישבו עם הפעלת כוח סבירה".
חברת הכנסת טלי גוטליב התרעמה על דבריה של הפצ"רית ואמרה: "מה, לא הפעלתם צנזורה? מה את חושבת שיקרה לחטופות ולחטופים כשמחבלים שומעים שיש חשדות כאלה? מה את חושבת שיעשו להם?! איך את לא מזהה כשל מוסרי בהסתמכות על עדות של מחבל נוחבה?".
גם השר לשעבר ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הביע את דעתו: "אנחנו לא צריכים רק להראות לעולם שיש לנו מערכת חקירה ומשפט עצמאית, אנחנו צריכים לוודא שיש לנו מערכת זו. מערכת משפט חזקה ועצמאית מאפשרת לפעול מבצעית, ערכית וגם משפטית".
"אני מודה שלא אהבתי את אופן המעצר, אבל מה שקרה אחר כך, וההתנפלות על הבסיסים היא אנרכיה. זו אנרכיה בשער", הוסיף גנץ. גנץ גם ציטט לנוכחים מפרשת דברים: "אשיבך שופטיך כבראשונה ויועציך כבתחילה. ציון במשפטה תפדה ושביה בצדקה". גנץ אמר לפצ"רית שהוא מחזק את פעילותה ושיש לה ולצה"ל גיבוי מלא.
אמירתו של גנץ לא מצאה חן בעיני גוטליב שהגיבה: "זה מה שרמטכ"ל לשעבר אומר? 'לא נוח'?! אין לך מסוגלות לומר שזה מזעזע? למה לא יכולים לומר בצורה נוקבת?".
גוטליב המשיכה ותקפה את הפצ"רית: "את לא מגינה עלינו בהאג, אתם מזיקים לנו, הוצאת מכתב גלוי שעשרות לוחמינו חצו רף פלילי. ההדלפות (של הסרטון, י"ש) זה ממכם! אתם הוצאתם את זה!"
יו"ר הוועדה החליט להוציא את ח"כ גוטליב מהדיון ואמר לה: "את לא יכולה להאשים אותם בלי ראיות. אין ראיות לזה". גוטליב השיבה לו: "אתה פחדן ושפן".
הפצ״רית בדיון החסוי: "יש 74 חקירות שמתנהלות מתחילת המלחמה. יש לכך חשיבות כלפי העולם, להראות שאנחנו בודקים את האירועים, וגם חשיבות פנימה כלפי המוסר שלנו. יש לכך גם השלכות למדינות שנותנות לנו נשק שרוצות לראות שאנחנו פועלים לפי דין. לא יוזמים חקירות אלא בודקים שיש חשדות".
עוד מהפצ"רית על הרעולי פנים: "המפקד וסגנו היו גלויים והזדהו, החוקרים הצעירים היו עם מסכות כי הם חווים איומים ברשתות". על הדלפת הסרטון אמרה: "זה עבר לטיפול היועמ"שית".
ח"כ גדעון סער שאל את הפצ״רית בוועדה: האם אין לך משהו לומר על הדלפת חומר חקירה (הסרטון) אפילו במישור הערכי?
ח"כ משה טור-פז (יש עתיד): "כל הכבוד לפרקליטות שיש מדיניות של לאפשר לצה"ל לעבוד ולתקוף יותר מבעבר, לצד השמירה על הדין הבינלאומי. צריך לחקור ולמצות את הדין עם מי שפשע, לא בגלל מה שיגידו היהודים אלא בגלל מה שעשו היהודים. בשביל חוסן יהודי וישראלי, וכדי שנמשיך להרגיש ולהוכיח שאנו הצבא המוסרי בעולם!"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)