"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הארכת שירות החובה אושרה בממשלה, עימות בין גלנט ליועמ"שית בסוגיה

למשך שמונה שנים, השירות יוארך ל-36 חודשים • בהרב-מיארה הביעה התנגדות כל עוד אין התקדמות בחוק הגיוס: "השלמת המהלך במצב כזה תהיה לא חוקתית" • שר הביטחון: מציע לה לבדוק את עמדתה • בין היתר יועמ"ש משרד הביטחון, הצדיק את המהלך בצורך המבצעי ובמתן תמלוגים כספיים למשרתים

,עודכן
0השמעה
מגבה את יועמ"ש משרדו. שר הביטחון גלנט עם לוחמים (ארכיון, למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון

הארכת שירות החובה - השרים אישרו, גלנט ביקר את בהרב-מיארה שלא נותרה חייבת:שר הביטחון אמר היום (ראשון) בישיבת הממשלה שחוות הדעת של היועמ"שית, לפי חוקיות המהלך תלויה בפיזור הנטל גם על החרדים וגיוסם, לא תואמת את עמדת יועמ"ש משרד הביטחון. בהרב-מיארה מצידה הזהירה שהשלמת המהלך במצב העניינים הנוכחי היא לא חוקתית.

"יש פער בין עמדת משרד הביטחון לבין עמדת היועמ"שית, ואני עומד מאחורי עמדת המשרד ומציע לבדוק את עמדתה", אמר גלנט. למרות התנגדותה, השרים אישרו את הארכת השירות והחקיקה צפויה לעבור לחקיקה בשלוש קריאות בכנסת (מדובר חוק בתצורה של הוראת שעה לחמש שנים; א.א).

כורכת את הארכת השירות בהתקדמות בחוק הגיוס. היועמ"שית בהרב-מיארה (ארכיון),צילום: הרצי שפירא

אפשר לראות את ההבדל בכך שיועמ"ש משרד הביטחון אומר שיש פגיעה בשוויון, אך לא מתנה את הארכת השירות הסדיר בגיוס חרדים ואומר שהאיזון נעשה באמצעות תמלוגים נוספים למשרתים וגם לאור הצורך המבצעי.

מנגד, היועצת המשפטית לממשלה הגיבה ומסר כי "הגדלת הנטל על המשרתים למשך שנים, בלי לנקוט במקביל בפעולות ממשיות לגיוס בני ישיבות ולפיזור הנטל, לא תהיה חוקתית".

יו״ר הימין הממלכתי, ח״כ גדעון סער שמינה את היועמ"שית, התנגד לעמדתה: "קראתי את חוות דעתו המלומדת של המשנה ליועמ״שית בנושא הצעת החוק להארכת השירות הסדיר בצה״ל. שתי נקודות נעדרו ממנה (לכאורה): האחת - הזיקה בין הארכת שירות הסדיר לבין היכולת להפחית את הנטל הכבד מנשוא על משרתי המילואים. השניה - הפגיעה האפשרית בזכות החוקתית של מיליוני אזרחי ישראל לחיים בהעדר כוח מגן מספק מול תוכניות ההשמדה של אויביה".

מתנגד לעמדת היועמ"שית, גדעון סער,צילום: גדעון מרקוביץ'

כזכור, ביום שישי הקבינט אישר כישירות החובה בצה"ליוארך ל-36 חודשים למשך שמונה שנים. המהלך יחול גם על אלו שכבר גויסו.

הארכת שירות החובה תוך הגדלה משמעותית של התגמול למשרתים, היא כורח המציאות המאתגרת שבה אנו נמצאים.

ועדיין, הייתי מצפה מראש הממשלה, משר הביטחון ומהרמטכ״ל - שאותה היד שמכבידה את הנטל על המשרתים, שעושים זאת בגאווה ובמסירות, תפעל להעברת מתווה שירות עכשיו, כדי להבטיח שבעוד כמה שנים,…

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)July 14, 2024

יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ, הגיב לאישור המהלך היום בישיבת הממשלה: "הארכת שירות החובה תוך הגדלה משמעותית של התגמול למשרתים, היא כורח המציאות המאתגרת שבה אנו נמצאים. ועדיין, הייתי מצפה מראש הממשלה, משר הביטחון ומהרמטכ"ל - שאותה היד שמכבידה את הנטל על המשרתים שעושים זאת בגאווה ובמסירות, תפעל להעברת מתווה שירות עכשיו, כדי להבטיח שבעוד כמה שנים, נוכל לקצר את השירות בחזרה ולחלק אותו באופן שוויוני יותר.

מצופה ממי שיש לו אומץ לשלוח חיילים אל הקרב, שיהיה לו את האומץ גם לסכן את הקואליציה שלו, למען ביטחון ישראל".

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) הגיבה לאישור הממשלה גם כן: "איזו צביעות של הממשלה.
מצד אחד אומרים ובצדק שאנחנו חייבים עוד כוח אדם בצבא אבל מה הם עושים?מאריכים את שירות הסדיר והמילואים. שהפראיירים יטחנו למה לא?

"מהצד השני הם עושים הכל כדי שציבור מאוד גדול לא ישרת ולא יהיה שותף בנטל ואז עוד מספרים לנו סיפורים על מכסות. אם יש צורך ביטחוני - כולם חייבים להתגייס!".

השתתף בהכנת הידיעה:נטעאל בנדל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר