"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההצבעה על החוק להארכת שירות המילואים - נדחתה | אלו המשמעויות

יו"ר ועדת חוץ ובטחון דיבר בוועדה על דרישתו להסכמת האופוזיציה לחוק הגיוס - אשר לא הושגה • המשמעות: צה"ל ייאלץ לשחרר אלפי חיילי מילואים אם החוק לא יעבור עד סוף החודש • לפיד: "נמשיך להוביל את המאבק למען אנשי ונשות המילואים"

,עודכן
0השמעה
השר הראשון שביקר את פולארד בתקופת מאסרו. אדלשטיין בוועדת חוץ וביטחון (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

ההצבעה על החוק להארכת שירות המילואים בוועדת החוץ והביטחון שהייתה אמורה להתקיים היום (רביעי) - נדחתה בשל התנגדות האופוזיציה למרות דרישת צה״ל. המשמעות: הוראת השעה להצעת החוק פוקעת בסוף החודש, ואם לא תעבור בקריאה שנייה ושלישית, צה"ל יאלץ לשחרר ממילואים אלפי חיילים.

"אין לי שום אינטרס לעשות גיוסים" - בעקבות חוסר הסכמה בוועדת חוץ ביטחון: יו"ר הוועדה יולי אדלשטיין הודיע בסוף הדיון כי הוא לא מעלה את חוק שירות המילואים להצבעה@YuliEdelsteinpic.twitter.com/MqY7wZciya

— ערוץ כנסת (@KnessetT)June 26, 2024

יו"ר האופוזיציה לפיד הגיב: "ההתנגדות שלנו מנעה את העלאת הצעת החוק להצבעה. נמשיך להוביל את המאבק למען אנשי ונשות המילואים, משלמי המיסים שמחזיקים את המדינה על הכתפיים".

התנגדנו הבוקר בוועדת חוץ וביטחון להצביע על הארכת גיל שירות המילואים והכבדת הנטל על המשרתים.

ההתנגדות שלנו מנעה את העלאת הצעת החוק להצבעה. נמשיך להוביל את המאבק למען אנשי ונשות המילואים, משלמי המיסים שמחזיקים את המדינה על הכתפיים.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)June 26, 2024

הדרמה הלילית בין נתניהו ואדלשטיין על חוק הגיוס - שממשיך לשסע את הקואליציה

יו"ר ועדת חוץ וביטחון, אדלשטיין, שאמר אתמול (בכנס הרצליה), כי למפלגות החרדיות אין רוב בכנסת, בהקשר של חוק הגיוס, אמר בוועדה כי החוק צריך לעבור בהסכמה רחבה. את הדברים אמר אדלשטיין בשעה 19:05 ושיחת ההבהרה מנתניהו לא איחרה להגיע.

אדלשטיין ונתניהו,צילום: אורן בן חקון

בשעה 19:06 צלצל הטלפון שלו ועל הקו לשכת רה"מ. נתניהו דרש לשוחח איתו. אדלשטיין יצא לכמה רגעים מהוועדה לשיחה בה נשמעו חילופי דברים קשים.

אנשים ששמעו את השיחה תיארו אותה כ"אסרטיבית". נתניהו דרש להבין את פשר התנאי של אדלשטיין, שהסביר מנגד כי הרעיון הוא לחשק את האופוזיציה שתצביע בעד החוק. אדלשטיין אמר עוד כי הוא לא מבין למה לתקוף אותו ולא לתקוף את האופוזיציה. והוסיף כי אם התדרוכים נגדו יימשכו הנושא "לא ייגמר טוב".

"צריך למצוא דרך איך באופן מעשי צה"ל מגייס ציבורים שעד עתה לא שירתו"

כאמור, אתמול (שלישי), במסגרת כנס הרצליה,אמר אדלשטיין בנושא פסיקת בג"ץ על חוק הגיוס. "הפסיקה הזאת לא מחדשת, ידעתי כבר שיש מלחמה בישראל וידעתי ודאי שחסר כח אדם בצהל. כל הדיבורים על צבא קטן וחכם מאחורינו ולכן צריך למצוא דרך איך באופן מעשי צה"ל מגייס ציבורים שעד עתה לא שירתו באופן משמעותי ולא לקחו חלק בנטל".

אריה דרעי ומשה גפני בדיון על חוק הגיוס בכנסת,צילום: דני שם טוב

"הועדה תמשיך לדון ואני מקווה שנצליח להגיע לנוסח. אמרתי את זה גם בפתיחת הדיונים. אני רוצה לשמוע מה הדרישות של צה"ל אבל אני רוצה לשמוע מהרמטכ"ל מהם הצרכים האמיתיים, והדבר השני הוא איך נערכים לבצע את זה. מה אני אומר למילואימניק שטחן 180 יום וקיבל צו נוסף - שגם אשתו באה ואומרת שהיא לא יכולה יותר - להגיד לו שבעוד כך וכך זמן יירד לו העול, או לאמא של סדירניק שבמקום צו שחרור מקבל צו מילואים, שעוד מעט יהיו כך וכך אנשים שיישאו עימו בנטל, ואתה יודע מה? יש לזה רוב".

"אמרתי את זה בפרוטוקול, אני לא רץ אחרי אף סיעה. בפעם האחרונה שבדקתי - אין לחרדים רוב בכנסת. נדרש כוח אדם, כולם צריכים לעבור הכשרה בסיסית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר