מהומה בישבת הקבינט אתמול (חמישי), כששרים תוקפים את שר הביטחון על רקע הצהרתו בנוגע לחוק גיוס החרדים. גם ההחלטה על שחרור העצורים המנהליים עלתה לדיון, כשהשרים איתמר בן גביר ומירי רגב זועמים ומבקשים מראש השב"כ תשובות.
בזמן שגלנט מאחר לדיון, החלו השרים לעקוץ אותו. השר לוין אמר: "גלנט סוגר עכשיו את המפלגה שלו עם גנץ, הם מקימים ממשלה", ומירי רגב הוסיפה עם כניסתו של השר: "הנה גלנט נכנס, אולי הוא יוכל לתת לנו תשובות".
"אני אחליט על מה לתת תשובות ולמה להתייחס ולמה לא", ענה גלנט בתקיפות. "אתה שר הביטחון, יש תשובות שאתה חייב לתת", ענתה רגב. היא ביקרה את ההצהרה שנשא על חוק הגיוס: "למה אתה וגנץ רוצים להביא לבחירות? מה היה לך כ"כ דחוף? אתה לא חושב שזה פוגע במאמץ המלחמתי? מה היה חשוב לך להביא את הווטו לגנץ? אתה שר הביטחון".
בתגובה, הוא ענה: "אני לא קראתי לבחירות. זה לא מופיע בנאום שלי. זו שעה שבה כולם צריכים להתגמש". כזכור, כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", שר הביטחון העביר לאחרונה מסר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיו בכל הנוגע לגיוס חרדים, הוא יתמוך בכל מה שגם השר בני גנץ יתמוך.
עוד נושא שעלה לדיון ועורר זעם רב, היה שחרורם המוקדם של עצורים מנהליים שמסיימים את מעצרם בחודש הקרוב, כדי לפנות מקום לעצורים ברמת איום גבוהה יותר. חברי הקבינט דרשו תשובות מרונן בר, ראש השב"כ.
"למה אנחנו משחררים אותם? מה זה המחוות האלה לפני הרמדאן?", שאל בן גביר. בר ענה לו: "הסתיימה תקופת המעצר המנהלי שלהם וגם אין מספיק מקומות לכליאה, אתה יודע את זה". השר סער הגיב: "למה אין מקומות? כשאני הייתי שר הפנים הקמנו מתקן חולות בתוך חודש. תקימו מתקן. מה הבעיה?"
ובן גביר הוסיף: "אם אין מקומות וכל כך אכפת לך מהצפיפות, למה אתה לא משחרר עצורים מנהליים יהודים?".
היועמש"ית הותקפה גם היא בדיון, כשסמוטריץ' פנה אליה ואמר: "בנושא הפנסיות, אמרת שלא חייבים לדון עכשיו בגלל מלחמה, למה בנושא הגיוס לא יכולת לומר שנדון אחרי המלחמה? 5,000 חרדים שיתגייסו עכשיו לא יהיו אלה שייצאו לפעולה ברפיח".
בהרב-מיארה הגיבה: "זה לא קשור אליי, זה קשור אליכם", וסמוטריץ הגיב בזעם: "זה קשור גם אלייך. אתם צריכים להבין את חשיבות האחדות בעת הזו. לא טיפלנו בזה 75 שנה. לפתור את זה בתוך חודש זה על גבול הבלתי סביר. יש פה עכשיו עניין של פיקוח נפש. כולנו נבלע צפרדעים ונבין שזה לא הזמן לבחירות".
בשלב זה, ראש הממשלה התערב, ואמר: "היועמ"שית צריכה לפנות לבית המשפט. אנחנו נביא חוק לשוויון בנטל אבל נקבע יעדים בצורה מסודרת ובשיתוף פעולה עם כולם, כולל עם החרדים".
הוא הוסיף והדגיש: "בחירות עכשיו זו תבוסה לצבא, לממשלה ולמדינה. זה ניצחון לחמאס. זה לא בא בחשבון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

