"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר הצהרת גלנט - המסר של גנץ לחרדים: לא מעוניין בעימות, רוצה להגיע להבנות
יו"ר המחנה הממלכתי אמר את הדברים בביקור ניחום אבלים אצל סגר השר אורי מקלב מיהודת התורה • זאת על רקע הצהרתו של שר הביטחון, שהעניקה למעשה לגנץ את זכות הווטו בסוגיית חוק הגיוס המאיימת על עתיד הקואליציה • השר קרעי, חבר מפלגתו של גלנט, תקף אותו: "החליט מי שהחליט שזה הזמן לחרחר ריב ומדון בעם"

Loading...

השר גנץ: ״שעת רצון בנושא הזכות לשרת בצה"ל - חובה לעשות זאת, בתהליך נכון ובהסכמה רחבה גם עם החרדים וגם עם הערבים״

כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום"

לאחר הצהרת גלנט - המסר של גנץ לחרדים: לא מעוניין בעימות, רוצה להגיע להבנות

יו"ר המחנה הממלכתי אמר את הדברים בביקור ניחום אבלים אצל סגר השר אורי מקלב מיהודת התורה • זאת על רקע הצהרתו של שר הביטחון, שהעניקה למעשה לגנץ את זכות הווטו בסוגיית חוק הגיוס המאיימת על עתיד הקואליציה • השר קרעי, חבר מפלגתו של גלנט, תקף אותו: "החליט מי שהחליט שזה הזמן לחרחר ריב ומדון בעם"

אמיר אטינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

יממה לאחרהצהרת שר הביטחון, יואב גלנט, בה קרא לחרדים לתת כתף ולהשתתף במאמץ הלאומי בלחימה, הגיע היום (שישי) יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, לניחום אבלים אצל סגן השר אורי מקלב מיהדות התורה, אשר יושב שבעה על אביו.

בזמן הניחום, העביר גנץ מסר מפוייס על חוק הגיוס, ואמר: "אני לא רוצה להגיע לעימות, אני רוצה להגיע להבנות".כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", שר הביטחון העביר לאחרונה מסר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיו בכל הנוגע לגיוס חרדים, הוא יתמוך בכל מה שגם השר בני גנץ יתמוך.

גנץ מנחם את סגן השר מקלב היושב שבעה על אביו, צילום: ללא

בתוך כך, גם יו"ר ש"ס אריה דרעי, הגיע לניחום אבלים ואמר כי המצב קשה בעניין חוק הגיוס גם מבחינה ציבורית וגם מבחינה פוליטית. כזכור, גנץ הפך שחקן וטו בחוק הגיוס, זאת לאחר שגלנט הודיע כי מערכת הביטחון לא תקדם חוק שלא יוסכם על כללי חלקי ממשלת החירום, לרבות המחנה הממלכתי.

בממשלה מקווים כי לאור העבודה שגנץ רואה בחרדים שותפים פוליטים עתיידים, אולי לממשלה בראשותו, הוא לא ירצה לשבור מולם את הכלים. אולם לצד זאת, חברי הממשלה הלא חסכו ביקורת על החלטת גלנט בישיבת הקיבנט האחרונה. השרה מירי רגב האשימה את גלנט, לדבריה המהלך שרקם באשר לחוק הגיוס עלול לגרור לבחירות. היא אמרה: " מה היה לך (גלנט) כל כך דחוף? אתה לא חושב שזה פוגע במאמץ המלחמתי? מה היה חשוב לך להביא את הווטו לגנץ. אתה שר הביטחון".

"צורך לאומי וביטחוני דחוף"

זאת ועוד, העביר השר גנץ היום מסר פומבי בנושא. "אנחנו בשעת רצון של החברה הישראלית בנושא הזכות לשרת בצה"ל. הזכות הזו, הפכה בימים האלו לצורך לאומי וביטחוני דחוף. שמירה על צבא העם היא צורך קיומי של הבטחת עתידנו שאי אפשר להתפשר עליו. זה מה שרוב הציבור בישראל מבין - וזו החובה שלנו כנבחרי ציבור לפעול כדי שזה יקרה.

לע"מ

"לכולם מגיעות זכויות שוות. לכולם מגיע לשמור על אמונותיהם ודרך חייהם. וכולם צריכים לקחת חלק בזכות לשרת את המדינה. אפשר לעשות זאת. חובה לעשות זאת, בתהליך נכון ובהסכמה רחבה גם עם החרדים וגם עם הערבים כי רק ביחד, ננצח.״

מנגד, בליכוד תקפו את גלנט במילים קשות. "השבוע, בעוד לוחמינו נמצאים בחזית, החליט מי שהחליט שזה הזמן לחרחר ריב ומדון בעם. בבגדים מהודרים ובהילה בטחונית החליט כי הוא השליט ובלעדיו לא ירים חבר כנסת את ידו בעד חוק שלא יקבל את אישורו והסכמת אלו החפצים בהפלת הממשלה",כתב שר התקשורת שלמה קרעי בחשבונותיו ברשתות החברתיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...